Kadınlar Birlikte Güçlü: Katili Roboskî'den tanıyoruz

Kadınlar Birlikte Güçlü, Türk devletinin Zaxo'daki katliamına tepki göstererek, "Katili Roboskî'den tanıyoruz" vurgusunda bulunuldu, "Sorumluları yargılanmadığı sürece bu katliam son olmayacak" dedi.

 

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Türk devletinin Güney Kürdistan'ın Duhok kentinin Zaxo ilçesine bağlı Perex köyüne yönelik gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı açıklama yayımladı.
 
Aralarında biri bebek 9 kişinin katledildiğinin ifade edildiği açıklamada, "Irak Hükümeti bombardımanı TSK'nin gerçekleştirdiğini söylerken Türkiye her zamanki 'terör' söylemine başvurdu. Biz bu hikayeye ne yazık ki fazla aşinayız. ‘Terörle mücadele’ diyerek üstü örtülmeye çalışılan sorumluları asla günışığına çıkarılmayan, cezasız kalan katliamları öncelikle Roboskî'den biliyoruz" vurgusu yapıldı.

'HESABI SORULMAZSA BU KATLİAM SON OLMAZ'
 
AKP-MHP iktidarının, ekonomik kriz içerisinde savaş ekonomisini büyüttüğüne işaret edilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Sıkıştıkça daha çok savaş politikalarına sarılıyor. Bu katliamın sebebi de öncekiler gibi bu savaş siyaseti, iç ve dış politikanın Kürtlere karşı savaş üzerinden şekillendirilmesi, bu uğurda her tür hukuksuzluğun açıkça cesaretlendirilmesi. Sorumluları yargılanmadığı sürece bu katliam son olmayacak. Bu şiddet ve tehdidi hepimizin hayatlarını şekillendirmeye devam edecek. Bu nedenle ölümden değil yaşamdan, savaştan değil barıştan yana olan, erkek-devletin şiddetini iyi tanıyan kadınlar olarak hesap soruyoruz: Katiller yargılansın!"