Kadınlar erkek-devlet şiddetine karşı alanlara çıktı

8 Mart kapsamında kadınlar birçok kentte buluşarak erkek-devlet şiddetine karşı mesajlar verdi, direnenleri selamladı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kentlerde yapılacak eylem ve etkinliklerin startını veriyor. Eylemlerde TJA'nın 8 Mart bildirgesi okundu.


ŞIRNEX
Şirnex’ın Hezex (İdil) ilçesinde, TJA ve DEM Parti Şirnex Kadın Meclisi, 8 Mart kapsamında yapacakları etkinliklerin startını yaptıkları basın açıklamasıyla verdi. DEM Parti Hezex İlçe Örgütü binası önünde yapılan eyleme kadınlar ulusal kıyafetleriyle katıldı.
Eylemde DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Nurcan Altürk, TJA’nın 8 Mart bildirgesini okudu.


İSTANBUL
TJA, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve DEM Parti İstanbul Kadın Meclisi, DEM Parti Fatih İlçe Örgütü binası önünde, 8 Mart etkinliklerinin startını verdi. Eyleme DEM Parti İstanbul Milletvekilleri Özgül Saki ve Kezban Konukçu Kok, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, Adalet Nöbeti eylemcileri, Kadın Zamanı Derneği, Barış Anneleri katıldı.
DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Meltem Özel 8 Mart bildirgesini Kürtçe okudu.

 Bildirgenin okunmasının ardından konuşan DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, direnen anneleri selamladı.
Meral Danış Beştaş, “Egemenler, iktidar aynı zamanda kadın iradesini de gasp etti. 31 Mart’ta o belediyelerimizi tek tek alacağız. Eşbaşkanlık sistemimizi de, kadınların yönetimini de bu ülkeye tekrar armağan edeceğiz. İstanbul’da kadın zamanı” mesajını verdi.
Daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM) sanatçıları tarafından erbaneler eşliğinde stranlar seslendirildi.

 
ÇEWLÎG
DEM Parti Çewlîg Kadın Meclisi ve TJA, 8 Mart kapsamında kentte yapacakları eylem ve etkinliklerin startını verdi. Etkinliğe, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çewlîg İl Örgütü yönetimi, DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, Çewlîg Belediye Eşbaşkan adayı Çiçek Ariç ve birçok kadın katıldı.
Etkinlikte kadınlar yakalarına mor kurdele takarken, katledilen, kaybedilen, intihara sürüklenen tecavüze uğrayan kadınların hikayeleri okundu.

DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz, “Burada hikayeleri okunan kadınların hikayeleri farklı ama hepsinin ortak bir yönü var. Hepsi erkek-devlet sisteminin politikaları ve söylemeleri ile katledilen kadınlardır” dedi.