Kadınlar Londra'da 17. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor

Kadınlar, İngiltere'nin başkenti Londra'da 17. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor.

Jiyan Kadın Meclisi tarafından 26 Haziran'da gerçekleştirilecek 17. Zilan Kürt Kadın Festivali’nin hazırlıkları son aşamaya geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinliğin yer alacağı festival kapsamında saat 15.00'da Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU adresinde sanatçılar Ayfer Düzdaş, Suna Alan, Paula Darwısh, Sevim Aslan, Group Yade, Group Piro ve Kurdish Women's Choir sahne alacak.

Milletvekili Feryal Clark ve insan hakları avukatı Melanie Gingell'ın konuşmacı olarak katılacağı festivalde müziğin yanı sıra folklor, davul ve zurna, ulusal kıyafet defilesi, sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet stantlarının çeşitliliği ile çocuklar için de kreş ve etkinlikler olacak.

'DİRENİŞE ODAKLANACAĞIZ'

Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, festivale her kesimden kadının davetli olduğu ifade edilirken, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, "Bu yıl 'Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa' diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız'' denildi.