Kadınlar, Medya Savunma Alanları’na işgal saldırılarına karşı alanlarda

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn, Fırat Bölgesi, Cizre Bölgesi ve Halep kentleri ve bölgelerinde alanlara çıkan kadınlar Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Efrîn, Fırat Bölgesi, Cizre Bölgesi ve Halep’teki kadın kurumları işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırılarını protesto etti.

KOBANÊ

Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Kurumu Kadın Komitesi tarafından meclis binası önünde yapılan açıklamayı Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Şehit Emgihan Akademisi Eşbaşkanı Ronahi Ehmed okudu.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarının kınandığı açıklamada, “Bu saldırılar işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük ilk saldırısı değil. Türk devleti bu saldırılarla ekonomik ve siyasi çöküşünü gizlemeye çalışıyor. Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde saldırılarında yasaklı silahları kullanıyor. Erdoğan’ın amacı Kürt halkını ve gerilla güçlerini tasfiye etmektir. Türk devleti Önder Abdullah Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uyguluyor. Bakûrê Kurdistan’da Kürt siyasetçileri hedef alıyor. Nerede olursa olsun Kürt halkının varlığını hedef alıyor. Gerilla güçlerine dönük saldırılar, Difaa El Weteni çetelerinin Qamişlo’daki saldırıları ve Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit komplonun hala devam ettiğini gösteriyor” denildi.

Kadın Meclisi, Kuzey Kurdistan’daki Kürt halkı başta olmak üzere tüm Küt halkını  gerillaların direnişine layık olmak için mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

ŞEHBA

Şehba ve Halep Genç Kadın Birliği de saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Til Sosin ilçesindeki Serdem Kampı’nda bulunan gençlik merkezi önünde yapılan açıklamayı Genç Kadın Birliği üyesi Dünya Bekir, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısında bulunan gençlik merkezi önünde yapılan açıklamayı ise Genç Kadın Birliği Yürütme Kurulu üyesi Emina Ebdo okudu.

Ortadoğu’daki tüm krizlerin kapitalist devletler tarafından çıkarıldığı belirtilen ortak açıklamada, Türk devletinin Osmanlı devletini yeniden canlandırmak istediği ifade edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarının Garê’de uğradığı yenilgiyi gizlemek amaçlı olduğu kaydedilen açıklamada, işgal projelerinin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı belirtildi.

TIL HEMÎS

Kongreya Star da Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırısını Til Hemis ilçesindeki merkezi önünde yaptığı açıklama ile kınadı.

Kongreya Star üyesi Rim El Mişel tarafından okunan açıklamada, BM ve uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki kınandı.

Açıklamada, “Bölgelerimizin içinde bulunduğu süreç uluslararası bir komplodur. Amaç bölge güvenliğini, Rojava devriminin kazanımlarını ve halkların kardeşliği modelini yok etmektir. İşgal sonlandırılıncaya kadar Medya Savunma Alanları’ndaki gerillalarımıza ve halkımıza destek vermeye devam edeceğiz” denildi.

Açıklama gerilla direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.