Kadınlar nöbette: Kaybedecek zamanımız yok

İstanbul Sözleşmesi için her Perşembe nöbet tutan İskenderun Kadın Platformu, sözleşmenin hayatiliğine dikkat çekerek, “Kaybedecek zamanımız yok” açıklaması yaptı.

Hatay İskenderun’da İskenderun Kadın Platformu, "Nöbetteyiz! İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" sloganı ile her Perşembe gerçekleştirdikleri eylem için Eski Bit Pazarı'nda bir araya geldi. Eylemde açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu üyesi Fatma Çınar, Reyhanlı'da yaşanan tecavüz olayına tepki göstererek, "Tecavüzü bir kültür haline getiren sisteminizi tanımıyoruz. İşte tam da bu sebepten vazgeçmiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Öfkeliyiz isyandayız. Açık açık ilan ediyoruz: Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz. Biz haklarından, hayatlarından, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyen milyonlarız. Haklarımızı güvenceye alan yasaları hayatı pahasına kazananlarız. Ve daha nice hakkımızı mücadelemizle kazanacak olanlarız. Ne İstanbul Sözleşmesi’nden ne de Lanzarote Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz" dedi. 

‘BÜTÜN BİR HAYATI İSTİYORUZ’

İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için yaşam garantörü ve güvence olduğunun altını çizen Çınar, devamla şunları söyledi: 

“Güvencemizden vazgeçmiyoruz ve sizlere etkin uygulatacağız. Biz bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Sözümüz açık, kararımız net. Biz yalnızca İstanbul Sözleşmesi’ne dokunulmamasını değil, sözleşmenin tüm gereklerinin acilen yerine getirilmesi için acil eylem planı açıklanmasını istiyoruz. Bütün bir hayatı istiyoruz, daha azını değil. Kaybedecek zamanımız yok."