Kadınlar polisin köpekli işkencesini protesto etti

Amed'deki kadınlar, Türk polisi tarafından Hanım Türk ve ailesine köpekli işkence yapılmasını protesto etti.

Amed'de Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) ve Tevgera Jinên Azad (TJA), siyasi soykırım operasyonlarına karşı Ofis semtinde bulunan Hazal Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Eylemde “Jin pêşeroja civakeye” pankartı açıldı. Açıklamayı platform adına Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Amed Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık okudu.

'KADIN MÜCADELESİ BÜYÜYOR'

AKP’nin kadınların sesini kısma, toplumdaki yerini, gücünü ve varlığını yok sayma politikasını 20 yıldır sürdürdüğünü söyleyen Yanık, “Kadının gücünden korkan zihniyet, kadınların üzerindeki baskı ve şiddetin dozunu her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Şiddete, tacize ve tecavüze uğrayan ya da katledilen kadınların sesi olan kadın aktivistleri ve kadın kurumlarını hedef almıştır. Ancak şu iyi bilinmelidir ki iktidarın bu caydırma çabası kadın mücadelesini daha da güçlendirmiş daha da büyütmüştür” dedi.

'POLİS KÖPEKLE İŞKENCE YAPTI'

"Kirli ellerinizi ve zihniyetinizi bir an önce çekin üzerimizden” vurgusunda bulunan Yanık, geçtiğimiz günlerde Diclekent semtinde yaşayan Hanım Türk’ün eşini gözaltına almak üzere polisin sabah saatlerinde eve baskın düzenlediğini, baskın esnasında polisin aralarında çocukların da olduğu aile bireylerinin üstüne köpekle saldırdığını kaydetti.

Yanık, Hanım Türk'ün de başka bir odaya alınarak üzerine köpek ile saldırıldığının altını çizerek, “Hanım kendisini köpekten korumaya çalışırken kapıda olayı izleyen kolluk kuvvetleri kendisine bağırarak köpeğe müdahale etmemesini söylemişlerdir. Hanım Türk’ün kol ve bacakları köpek tarafından parçalanmıştır. İnsanlık dışı bu muamele hukuka aykırıdır, insan haklarına aykırıdır, yaşam hakkına aykırıdır. Dili, dini, inancı, kimliği ve rengi ne olursa olsun hiçbir bireye böylesi bir işkencenin uygulanmış olması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Kadınlar, saldırgan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.