'Kadınlar Rêber Apo'nun fikirleri sayesinde kendilerini tanıdı'

Kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın düşünceleri ve fikirleri sayesinde kendilerini tanıdığını belirten Şehit Aileleri Derneği ve Îştar Meclisi üyesi Sarya Marînos, "Rêber Apo kadınlara büyük değer verdi" dedi.

Şehit Aileleri Derneği ve Îştar Meclisi üyesi Sarya Marînos, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) yaşayan kadınların çalışmalarına ilişkin konuştu.

Annelerin hem ev işleri ile uğraştığını, hem de kurumlarda yer aldığını söyleyen Sarya Marînos, "Anneler artık her işi yapıyor. Şehit Aileleri Derneği ve Îştar Meclisi üyesiyim. Kurumsal çalışmalarımızı da tereddüt etmeden yürütüyoruz. Sabah kuruma gidip planlamamızı yapıyoruz, şehit ailelerini ziyaret ediyoruz. Her Çarşamba Maxmur Kampı'ndaki halkımız için bir program hazırlıyoruz. Şehit Aileleri Derneği bizim için kutsal bir yerdir. Çalışmalarımız her yıl daha da güçleniyor. Kuruma gittiğinde insan kendini farklı hissediyor. Kurumda nefes alıyoruz.

Eskiden bütün işleri kadınlar yapardı ama yaptıkları iş görülmezdi. Bir kadının düşmanına karşı isyan etmesine izin vermezler. PKK ortaya çıktıktan sonra bir çok değişim yaşandı. Önder Apo'dan önce kadınların emeği görülmezdi. Şimdi kadınlar her alanda her işi yapabiliyor. Kadın kahramanlarımız artık hem dağda, hem halk arasında üzerlerine düşen her görevi yerine getiriyor. Rêber Apo'nun düşünceleri ve fikirleri sayesinde kadınlar kendilerini tanıdı. Çünkü Rêber Apo kadınlara büyük değer verdi. Artık kadınlar güç ve ordu sahibi oldular" diye konuştu.

KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN KADININ ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ

Kadınların artık eskisi gibi köle olmadığına vurgu yapan Sarya Marînos, kadınlar güçleri ile eski zihniyeti kırdıklarını kaydetti. "Bize evde kalıp çocuklarımıza bakmamızı söylerlerdi ama biz kabul etmedik" diyen Sarya Marînos, "Hem dışarıda çalıştık, hem de çocuklarımıza baktık. Kendini geliştirmek isteyen bir kadının önünde kimse duramaz. Kadınlar her alanda kendilerini geliştirebilirler. Kadınlar emeklerine sahip çıkmalılar. Çünkü emek kadınların ve annelerin elindedir. Yıllarca kadınların emeği yok sayıldı. PKK kadınlara fırsat verdi ve bizler de bu değere sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Hem evde emek verdiğini hem de 2 kurumda çalışma yürüttüğünü söyleyen Şehit Aileleri Derneği ve Îştar Meclisi üyesi Sarya Marînos, kadınların istediği takdirde birçok şeyi başarabileceğine dikkat çekti. Şehitler ve kadınlar için çalışma yürüttüklerini kaydeden Sarya Marînos, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlar yıllar boyunca ezildiler ama artık ölüm uykusundan uyandıklarını söyleyebiliriz. Yürüttüğümüz çalışmalar biz kadınlar içindir. Ev işi ile de uğraşmama rağmen kurumda çalışmak bana asla yorucu gelmiyor çünkü düşmana olan öfkemi ve nefretimi kurumlarda çalışarak ortaya çıkarıyorum. Kurumda çalışmak beni çok mutlu ediyor."