Kasım ayında en az 29 kadın erkekler tarafından katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım ayı içerisinde en az 29 kadının erkekler tarafından katledildiğini tespit etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından yayınlanan Kasım ayı raporuna göre, en az 29 kadın cinayeti işlendi, 10 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Raporda, "Öldürülen 29 kadından 15’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 15 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur" denildi.

Aynı raporda şu ifadeler yer aldı: "Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor."

Platformun verilerine göre yılın başından bu yana en az 275 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu bilançoya, onlarca şüpheli kadın ölümü dahil değil.