Katalonya’dan YPJ’ye: Işığınız topraklarımıza ulaşıyor

Türk devletinin üç kadın komutanı katletmesini kınayan Katalonya’dan kadın çeşitli kadın örgütleri, grupları ve kolektifleri, “Işığınız ve direnişiniz topraklarımıza ulaşıyor ve bu sıcaklıkla biz de özgürlük mücadelesine katılıyoruz” dedi.

Katalonya’dan kadın çeşitli kadın örgütleri, grupları ve kolektifleri, yaptıkları açıklamayla Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla 22 Temmuz günü komutanlar Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan’ı hedef alarak katletmesini kınadı.

Katalan kadınların üç devrimci kadın anısına yayınladıkları mesaj şöyle:  

"Kürdistan'daki özgürlük mücadelesi ve kadınların asli rolü, uzun yıllardır gezegenin başka yerlerine de ışık tutuyor. Kadınların ve muhalif kimliklerin ataerkilliğin, kapitalizmin, ırkçılığın ve sömürgeciliğin saldırılarına direndiği başka yerler...

Topraklarımızda hüküm süren liberal ideoloji karşısında Rojava Devrimi, tahakküme karşı mücadele için bir umut ışığı olmaya devam ediyor. Rojava'nın devrimcileri, Kürdistan dağlarındaki savaşçıların mirasıyla, kadınların sadece meşru öz savunmada değil, aynı zamanda hayal ettiğimiz ve halihazırda uygulamaya koydukları bu yeni dünyanın yaratılmasının tüm alanlarında, her düzeyde ön saflarda yer aldığı bir yolun inşa edilmesine duyulan acil ihtiyacı tekrar tekrar gösterdiler.

Dahası; oradaki yoldaşlar, topraklarını ve halklarını ezen devletlerin faşist zihniyetiyle ve devlet fikrinin ta kendisiyle mücadele ederek gezegenin dört bir yanındaki kadın özgürlük savaşçılarına canlı bir örnek teşkil ediyor ve devrimci ufku genişletiyorlar.

Kobane’de ve bu yorulmak bilmez direnişte kadınların oynadığı rol, YPG ve YPJ halk savunma güçlerinin zaferinin yanı sıra, uluslararası düzeyde DAİŞ’e karşı mücadelede bir dönüm noktası olmuştur. YPJ'nin kuruluşu ve özsavunmadaki aktif rolleri onurlu bir örnek teşkil etmiştir.

ÖZGÜRLÜK MÜMKÜN

Adanmışlıklarının ve deneyimlerinin verdiği ilham sınırları aştı. Dünyanın dört bir yanından enternasyonalist kadınlar da Rojava'daki Kadın Devrimi'nin savunmasına katıldı ve diğer işlerin yanı sıra birçoğu kadın savunma güçleri YPJ'ye katıldı.

Suriye'nin kuzeyinden ve doğusundan gelen yoldaşlar sayesinde, topraklarını ve eşitlik içinde bir yaşam biçimini savunan her kadının özgürlük hayalinin mümkün olduğunu biliyoruz.

Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan gibi yoldaşlar YPJ'yi büyüttüler ve içinde yaşadıkları, mücadele ettikleri ve çoğumuzun ilham aldığı devrimci projeyi daha da büyütmeye katkıda bulundular.

KORKULARININ DIŞA VURUMU

Geçtiğimiz 22 Temmuz'da faşist Türk devleti, savaş yöntemlerinden birini kullanarak üç yoldaşın bulunduğu aracı silahlı insansız hava aracıyla bombaladı, onları katletti ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerindeki savaş durumunu daha da gerginleştirdi. Üç şehit, Rojava'daki Kadın Devrimi'nin 10. yıl dönümü anısına düzenlenen bir forumdan dönüyordu. Bu suikastlarla birlikte kadınların özgürlüğünün, onları başından beri seçerek öldüren Türkiye gibi faşist devletlerde yarattığı korku açıkça ortaya çıkmıştır. Erdoğan'ı ve suç ortaklarını kınıyoruz. Türk devletinin müttefiki ve NATO üyesi İspanya devleti de bu savaşın suç ortağıdır ve Türkiye'nin bugün Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı işlediği savaş suçlarına askeri ve ekonomik olarak katkıda bulunmaktadır.

YOLDAŞLARIMIZIN KAYBINDAN ÖFKE DOLUYUZ

 Katalonya'dan çeşitli kadın örgütleri, grupları ve kolektifleri bu saldırıyı ve Kadın Devrimine yönelik tüm saldırıları kınamaktadır. Yoldaşlarımızın kaybından dolayı öfke doluyuz, ancak onların örneği bizi devam etmeye teşvik ediyor ve her şehidin devrimi her yerde daha da büyüttüğünü biliyoruz.

Kürdistanlı devrimci kadınların acısına eşlik ediyor ve Jiyan, Roj ve Barîn'i onurlandırıyoruz. Işığınız ve direnişiniz topraklarımıza ulaşıyor ve bu sıcaklıkla biz de özgürlük mücadelesine katılıyoruz."