KBDH, CİNER Maden'e ait TIR'ı imha etti

KBDH Ayten Beçet Milisleri, AKP-MHP işbirlikçisi CİNER maden şirketine ait TIR'ı yakarak imha etti.

Yazılı açıklama yapan KBDH Ayten Beçet Milisleri, "31 Ocak 2021 günü 22.00 sularında Antep İslahiye’de CİNER maden şirketine ait bir tır yakılarak imha edilmiştir" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CİNER Madencilik doğrudan Erdoğan tarafından oluşturulan faşist sermaye ağının baş aktörlerindendir. Önce medya alanında palazlandırılan, faşizmin propaganda araçları ile toplumu uyuşturan Ciner Grup bu alandan ayrılarak maden-enerji alanında istihdam edilmiştir. Türkiye ve Kürdistan coğrafyasını yağmalayan, dereleri HES’lerle kurutan, boksit, kömür ocakları ile doğayı ve insanı yok eden bu şirket Antep İslahiye’de boksit ve kömür aramak adına binlerce hektarlık arazi ve yaşamı yok etmektedir.

'KATLİAMCI ŞİRKET'

Ciner Holding, madene karşı yaşamını, toprağını savunan, bunun için imza toplayan köylüleri 'terörist' ilan ederek, paralı çeteleriyle tehditler etmiştir. Aynı zamanda işçi katliamları ile de sicili kabarık olan bu maden şirketi Soma katliamında adı geçen Park Teknik Elektrik Madencilik’in bağlı olduğu gruptur.
Faşist iktidar tarafından ödüllendirilen bu maden şirketi ve nice sermaye grubu çöküş dönemine giren AKP-MHP faşizmi ile aynı son bekliyor. Sömürge toprağı haline getirdikleri Kürdistan’da kurdukları özel savaş firmaları hedefimiz olmaya devam edecektir.

'TECRİDİ PARÇALAYACAĞIZ'

15 Şubat 1999 Uluslararası komplonun 22. yılında hapishanelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan ve 2 ayı aşan süredir devam eden açlık grevleri direnişini selamlıyoruz. 'Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız' hamlemiz kapsamında içeride ve dışarıda tecridi parçalayacağız.

Eylemimiz 23 Mart 2019'da Gebze Kadın Hapishanesinde tecride karşı bedenini ateş topuna çeviren Ayten Beçet anısına gerçekleştirilmiştir."