KCDK-E: Kadın mücadelesi AKP-MHP rejimini korkutuyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Faşist AKP-MHP rejimini korkutan kadın özgürlük mücadelesi büyük bir umut olarak Türkiye ve Kürdistan halklarına öncülük ediyor” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Tarihin en büyük kadın direnişi olarak sayfalara geçmiş 8 Mart’ın günümüz mücadelelerine ışık olmasını, 8 Mart’ın ruhu olan 129 kadın emekçiyi 164. yılında bir defa daha saygıyla anıyoruz.

8 Mart insanlık tarihine yazılan, kadın bedeni ve emeği üzerindeki sömürüye karşı bir başkaldırı ve direniştir.
Hayatın her alanında erkek ideolojisi ile baskılanan, kırımdan geçirilen, katledilen, köle pazarlarında satılan, sokakta öldürülen kadın özgürlük tutkusunu en üst düzeye çıkardığı bir gündür 8 Mart.
Ortadoğu’da halklara, kadınlara ve çocuklara savaş açan barbar DAİŞ zihniyeti ve Ortaçağ karanlığına karşı aydınlığı temsil eden onurlu kadınların mücadele günüdür.

‘JIN, JÎYAN, AZADÎ’ SLOGANINA MİLYONLAR KARŞILIK VERİYOR

AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı, tecavüzcü, çağ dışı baskılarına karşı korkmadan meydanlarda ‘Jin, jîyan, azadî’ sloganıyla karşılık veren milyonlardır. Kadınların yürüttüğü özgürlük ve eşitlik mücadelesi iktidarı korkutuyor.

Kendi özgürlüğü için sokaktan bir adım geri adım atmayan direnişlerini tüm alanlara taşıyan baş eğmez kadın hareketinin yükselişine bir ilham kaynağı Kobanê ve Rojava’daki kahraman kadınların onur mücadelesidir. Faşist AKP-MHP rejimini korkutan kadın özgürlük mücadelesi büyük bir umut olarak Türkiye ve Kürdistan halklarına öncülük ediyor.

Erkek egemen iktidarı temsil eden kapitalizm, iktidar, tekçilik ve faşizm ile özgürlük, kadın, ekoloji ve barış isteyen milyonların kıyasıya çatışması içinde giriyoruz 8 Mart’a.

8 Mart tüm zamanlara yayılmış olan en büyük kadın direniş ve mücadelesidir. 8 Mart’ta artık kendini DAİŞ barbar çetelerine karşı kahramanca mücadele veren Kuzey Doğu Suriye’deki kadınların onurlu mücadelesiyle zirveleşerek büyümüştür.

Kadının içinde yer aldığı, öncülük ettiği özgürlük mücadelesi insanlığı kurtararak mutlaka başarı kazanacaktır.

Kapitalizm öldürür, kadın yaşatır. Kadın, yaşamın tehlikede olduğu, hayatın yaşanılmaz hale getirildiği savaşlara, katliamlara, cinayetlere, yoksulluğa ve her türlü baskıya karşı tek kurtuluştur.

8 Mart’a girerken yaşamı uğruna ölecek kadar seven ve mücadele eden tüm kadınların yükselen mücadelesi katılarak, büyüterek zirveleştirelim.

Direnişin sembolleri olan Sakineler, Beritan, Leyla Qasimlar, Zilanlar, Arin Mirkanlar, Beseler, Asiye Yüksel ve Taybet analar toplumsallaşan kadın direnişi ve 8 Mart’ın sembolleridir.

KCDK-E olarak özgür bir yaşam için mücadele eden tüm kadınların şahsında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, özgür bir yaşamın ve tüm ezilenlerin bulunduğu birlikte yaşadığı bir dünya için mücadele alanlarına akalım diyoruz.”