Kibriye Evren, Evin Kaya ve Hilal Ölmez’in durumu kritikleşiyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla açlık grevinde olan gazeteci Kibriye Evren kan kusmaya başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri her geçen gün yayılıyor.

16 Aralık 2018'de Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevine başlayan gazeteci Kibriye Evren, Hilal Ölmez ve Evin Kaya'nın eylemleri 114’üncü gününe girerken, sağlık durumlarının kritikleştiği kaydedildi. Bugün yapılan kapalı görüşte açlık grevindeki tutsakları gören yakınları, durumlarının kötüleştiğini ve artık yürümekte zorlandıkları bilgisini verdi.

TUTSAK YAKINLARIN ŞUNLARI AKTARDI

* Kibriye Evren: Geçen hafta içi öksürmeye başladım. Kustum ve kusmayla beraber kan kustum. Aşırı derecede halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrıları, uykusuzluk ve yürüyememe durumları fazlalaştı.

* Evin Kaya: Bağırsaklardan sürekli kan geliyor. Son günlerde sıvı tüketemiyor, uyuyamıyor, yürüyemiyor ve durumu kritik.

* Görüş ve iletişim cezası alan Hilal Ölmez’in durumunu ise arkadaşları aktararak şunları kaydetti: Ciddi bağırsak sorunu yaşıyor. Bağırsakları işlevsiz duruma geldiği için kabızlık sorunu yaşıyor ve ağrıları artmış.

16 Aralık’ta eyleme başlayan Kibriye Evren, Evin Kaya ve Hilal Ölmez’in durumunun ciddiyetini koruduğuna dikkat çeken tutsak yakınları, 3 kadının doktor müdahalesini de hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini kendilerine aktardığını ifade etti.

Açlık grevi eylemlerinin 39’uncu gününde olan ve soyadı öğrenilemeyen Mehtap ve Zülfiye Kişmir'de de unutkanlığın başladığı ve aşırı halsizlik belirtilerinin baş gösterdiği öğrenildi. Mehtap ve Zülfiye’ye 40’ncı günü doldurmadıkları gerekçesiyle cezaevi yönetimi tarafından B12 vitamininin verilmediği öğrenildi.