Kılıçarslan: Türk yargısı erkeklerin sığınağı

HDK Ankara Eşsözcüsü Fatma Kılıçarslan, şiddete başvuran erkeklerin, Türk yargısına sığındığına ve sonuç aldığına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Eşsözcüsü Fatma Kılıçarslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla birçok kadın örgütü ve kadın platformu ile birlikte dayanışma ağı öreceklerini dile getirdi.
Kılıçarslan, 25 Kasım ve sonrası için birçok eylem ve etkinliklerinin olacağını ifade ederek, "25 Kasım'a kadar olan süreçte, bulunduğumuz her yerden birçok kadın örgütü ve platformuyla birlikte eylem ve etkinlik süreci başlatıyoruz. Kadınların okulda, sokakta, evde, mecliste her yerde var olduklarını ve söz haklarının olduğunu iktidara, devlete erkek egemen zihniyete dile getirmeye devam edeceğiz’’ dedi.

'ERKEKLER, ERKEK YARGIYA SIĞINIYOR'

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesini imzalamasına rağmen fiilen uygulamamasını değerlendiren Kılıçarslan, şöyle dedi:
"Yükselen bir kadın mücadelesi var. Okullarda, üniversitelerde, sokaklarda kadınlar artık var olduklarını söylüyor. Erkek egemen zihniyet bundan rahatsızlık duyuyor. İstanbul Sözleşmesi dediğimiz, kadına yönelik şiddetle mücadele ve önleme üzerine olan Avrupa Konseyi sözleşmesini ilk imzalayan ülke Türkiye olmasına rağmen, uygulamaması bu yüzdendir. Erkek zihniyet bu sözleşmeyi kabul etmiyor. Çünkü erkek kadını katlediyor ve yine erkek olan yargıya sığınıyor."
Katledilen akademisyen Ceren Damar Şenel'in katilinin savunmasına dikkat çeken Kılıçarslan, "Erkekler, erk zihniyet tarafından ne yaparlarsa yapsınlar, korunuyorlar. Örneğin Ceren Damar Şenel’in katili, 'daha önce birlikte oldum ve aramızda sonrasında sıkıntı olmasından kaynaklı öldürdüm! diyerek kendini savunuyor. Öldürmesini meşru bir zemine çekmeye çalışıyor. Devlet bir adım atmadıkça bu tür cinayetler artacaktır’’ dedi.

'KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

HDK Eşsözcüsü Fatma Kılıçarslan, son olarak şunları söyledi: "Tüm cinayetlerin takipçisi olacağız. Kadınlar politik bir duruş sergiliyorlar. Bu direnişi göz ardı etmemek gerekiyor. Kadınlar her yerde şiddete başkaldırıyor. Şiddete karşı bu mücadeleyi bulunduğumuz her yerden yükselteceğiz. Kadın kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz."