Kılıçaslan: Geri adım atmayacağız

HDP Kadın Meclisi’nden Fatma Kılıçaslan, tüm baskılara rağmen sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceklerini ve geri adım atmayacaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nden Fatma Kılıçaslan, devletin Kürdistan’daki HDP’li kadınlara yönelik özel savaş stratejisi izlediğini söyledi.

ANF’ye konuşan Kılıçaslan, devletin HDP’li kadınlara daha farklı bir yönelimin olduğuna dikkat çekerek, “Devlet, HDP’li kadınlara, özellikle de Kürdistan’daki kadınlara yönelik özel bir savaş stratejisi izliyor. İpek Er’in ölümü bize birçok şeyi anlatıyor. 16 Ekim’de davası görülecek olan Musa Orhan tutuksuz yargılanıyor. Tutuksuz olarak yargılanması bu özel savaşa bir örnektir. Kadınlar son dönemlerde çok fazla takip ediliyor, kaçırılıyor, işkenceye maruz kalıyor” dedi.

Bu baskı politikası hiçbir şekilde karşılık bulamayacağını kaydeden Kılıçaslan, şunları söyledi: “Biz bir irade ortaya koyuyoruz ve geleceğimiz için çıkarsız bir şekilde çaba gösteriyoruz. Baskılara rağmen biz buradayız. Artarak devam edeceğini biliyoruz ama HDP giderek güçleniyor ve HDP fikriyatı giderek toplumda daha fazla karşılık buluyor. Biz kadınlar olarak kendi hayatımızı kendimiz değiştireceğiz. Tüm bu yaşanan olaylardan sonra biz, sizin erkek egemen zihniyetinize, faşist zihniyetinize karşı ‘Meydan Okuyoruz’ diyoruz. Sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Yaptıkları hiçbir baskı ve korkutma operasyonları bize geri adım attıramayacak.”