KJK'den 8 Mart kutlaması

KJK Koordinasyonu, 2024 yılı Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün etkili geçmesinde emeği geçen tüm kadınları kutlarken, “Modern barbarlık çağına dur demenin tek yolu Jin Jiyan Azadî felsefesinde kadın devrimini örgütlenmekten geçmektedir” dedi.

KJK Koordinasyonu kendi internet sitesinde yayınladığı mesajda, bu yıl ki 8 Mart’ı "Kadın devrimini Ortadoğu ve dünya kadınlarına mal etme kararlılığı ile karşıladıklarını” belirtti.

KJK’nin açıklaması şöyle:

“Dünya ve Kurdistan'da sesiyle, sözüyle, halaylar, zılgıtlarıyla meydanları hınca hınca dolduran eril sistemin tüm barbar uygulamalarına rağmen direnen, zalim erkek- devlet sisteminden hesap soran mücadeleci kadınları selamlıyoruz. 2024 yılı Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün etkili geçmesinde emeği geçen tüm kadınları kutluyoruz.

Toplumsal cinsiyetçiliğin kıskacında günün 24 saatinde derin krizler, katliamlar, zulümler gören kadınlar bu yılda 8 Mart’ta bir kez daha cesurca, kararlıca ‘ben varım’ diyerek amansız radikal bir mücadele gerçeğini örmeyi başardılar. Kadınlar yaşamın her anında ve mekanında dayatılan sömürüye, soykırıma, taciz ve tecavüz politikalarına karşı isyan ettiler. Kadınlar tüm eylem ve etkinliklerde bu kanlı, zalim yaşam ve kadın düşmanı uygulamaların suçlusu ve sorumlusu olan iktidarcı cinsiyetçi zihniyet ve yapılanmalara karşı itirazlarını gür bir sesle dile getirdiler. Bu anlamda 2024 8 Mart'ı kadın uyanışının, bilincinin, iradeleşmesinin, örgütlülüğünün somut ifadesi olmuştur. Kadın mücadelesi bugün en radikal demokrasi ve insan hakları mücadelesi olma niteliğini kazanmıştır.

Kadın mücadelesinin oluşturduğu kazanımlar Rojava kadın devrimiyle bir üst evreye ulaşmıştır. Bu yıl ki 8 Mart’ı, kadın devrimini Ortadoğu ve dünya kadınlarına mal etme kararlılığı ile karşıladık. Erkek- devlet faşizminin ürettiği savaşlar en çok biz kadınları, çocukları, halkları ve doğayı vurmaktadır. Dolayısıyla egemen zalim devlet faşizminin yarattığı tüm krizlere, savaşlara, yıkımlara, göçlere, ırkçı, milliyetçi, cinsiyetçi uygulamalara karşı kadınlar olarak yılın sadece bir gününde değil her anında demokrasi, özgürlük ve ekolojik bir yaşam için sürekli örgütlülük ve mücadele içerisinde olmalıyız. Ekonomik, siyasi, kültürel, askeri savaşların kadınlar, halklar ve doğa için yıkıcı sonuçlar doğurduğu 2024 yılı kadın mücadelesi açısından da oldukça önem arz etmektedir. 8 Mart gerçeği bu gelişmelerin zirvesel ifadesi olmuştur.  Tarihin bu kritik anında modern barbarlık çağına dur demenin tek yolu Jin Jiyan Azadî felsefesinde kadın devrimini örgütlenmekten geçmektedir. Anlık olarak savaşları, sömürüyü, ırkçılığı, cinsiyetçiliği üretip çoğaltan kadınların şahsında yaşamı katleden eril sisteme karşı bilinç ve mücadele gücümüzü yükselterek yol almalıyız. Kadın mücadelesi bugün geri dönülmesi zor olan bir eşiğe dayanmıştır. Dolasıyla daha fazla örgütlenerek, ortak mücadele hattını örerek kesinlikle miadı dolmuş bu ceberrut sistemi alaşağı edebiliriz.

Zaman mücadeleyi büyütme, ortaklaşmayı evrensel kılma zamanı. Zaman Jin Jiyan Azadî felsefesi temelinde kadın devrimini inşa etme zamanı. KJK olarak kadın devriminin güzelliği ve coşkusuyla 8 Mart'ı anlamlılaştıran kadınlara bir kez daha selam olsun diyoruz.  

Hak, adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi mücadelesinin zaferi için her günü 8 Mart kılma sözümüzü yeniliyoruz.”