KJK: Armanc Goşkar Özgür Kadın Çizgisi'nin temsilcisidir

KJK, şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi, HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi  Arman Goşkar’ın ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi. KJK, “Aldığı her görevde Özgür Kadın Çizgisi'ni ve ideolojik çizgi devrimciliğini hakim kılmayı esas almıştır" dedi.

KJK Koordinasyonu, geçen yıl şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi, HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi  Arman Goşkar’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KJK açıklamasında şunlar belirtildi:

PKK Merkez Komite üyesi, HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi olan Arman Goşkar Yoldaşı 3 Temmuz 2018 tarihinde şehit verdik. Armanç yoldaş kadın hareketini de yıllarca bir çok alanda ve çok değişik görev ve sorumluluk düzeyinde temsil etmiştir. Kadın hareketi olarak çok değerli, yeri doldurulamayacak bir yönetim üyesi ve yoldaşı şehit verdik. Anısı önünde saygıyla eğiliyor ve anısına bağlılığın gereği olarak mücadeleyi zaferle taçlandırma sözünü veriyoruz. Ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

HPG ve YJA Star komutanı iken şehit düşen Armanc yoldaş, Vartolu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Üniversite okurken, devrimci mücadeleyi seçmiş ve gerilla saflarına katılmıştır. Önderlik sahasında eğitim görerek kişiliğini yeniden yaratmıştır. Yıllarca Medya Savunma Alanları’nın bir çok yerinde gerillacılık yapmıştır. Daha sonra Zgğros ve Botan eyalet komutanlığında görev ve sorumluluk üstlenmiş, kadın komutanlığının geliştirilmesine öncülük etmiştir. Yine Avrupa toplum çalışmaları ve Basın çalışmalarında da üstlendiği görevi büyük bir ciddiyet ve başarı ile yerine getirmiştir.

ÖZGÜR KADIN ÇİZGİSİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİ

Aldığı her görevin, üstlendiği her sorumluluğun merkezine Özgür Kadın Çizgisini ve ideolojik çizgi devrimciliğini hakim kılmayı esas almış ve bundan asla taviz vermemiştir. Dik, açık sözlü, net  ve tavizsiz duruşu ile tam bir çizgi militanı olmayı yaşamı ve mücadelesinin merkezine koymuştur. Biz sadece bir komutanımızı, yöneticimizi, büyük emekçiyi değil, aynı zamanda bir çizgi devrimcisini kaybettik. Tüm geri ve geleneksel alışkanlıklar, köle kadın özellikleri ve erkek egemen anlayışlarla büyük bir mücadele içinde olmuştur. Kişiliğinde, aynı anda hem büyük bir kavga, asice duruşu ve hem de derin bir sevgi ve etkilemeyi yaratan ender yoldaşlardandır. Öz yönetim sürecindeki yoldaşlık duruşu ve süreci karşılamadaki üstün sorumluluk bilinci ile fedai ve kahramanca çizgiye yanıt oluşturmuştur. İradeli, inisiyatifli, girişken ve mücadeleci kişiliği ile Önder APO geliştirmek istediği özgür kadın kimliğini kendi kişiliğinde büyük bir bilinç ve emekle yaratmayı başarmıştır. Armanc arkadaş, kadın tarihimizin öncü militan, devrimci ve yöneticisi olarak örnek alınması gereken bir yoldaştır. Bu fedaice, özgürlük duruşu ile Kadın özgürlük mücadele tarihimizdeki yerini almıştır.

Anısına özgür kadın ve özgür Kürdistan’ı yaratma sözünü yeniliyor ve mutlaka özgürlük kazanacaktır, diyoruz.”