KJK’den başsağlığı mesajı

KJK, 59 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven’in yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. KJK, “tüm analarımıza özgür bir Kürdistan, özgür bir yaşam hayalini mutlaka geliştireceğimizin sözünü yeniliyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven’in yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

“Önderliğimize uygulanan tecrit ve işkence sisteminin bitirilmesi ve Önderlikle görüşmelerin sağlanması amacıyla başladığı açlık grevinin 59. gününde olan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in annesi Cevriye  Güven 94 yaşında vefat etti” denilen açıklamada, “Cevriye Ana’mızın vefatı sebebi ile anısına, tüm analarımıza özgür bir Kürdistan, özgür bir yaşam hayalini mutlaka geliştireceğimizin sözünü yeniliyoruz” dedi.

KJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Öncelikle sayın Leyla Güven’e ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Sayın Leyla Güven, Türk devletinin başta Efrîn süreci olmak üzere, Kürt halkına yönelik, yaptığı açıklamalarından kaynaklı olarak haksız ve hukuksuz bir şekilde zindana atılmış ve  açlık grevinin 57. gününde böylesine acı bir olay ile yüz yüze kalmıştır.  Yine tutuklu olduğu bir başka süreçte babası da vefat etmişti.

ANALAR MÜCADELEMİZİN MORAL KAYNAĞIDIR

Faşist Türk devleti hiçbir insani, ahlaki, vicdanı tanımadan kanunsuz bir şekilde baskı ve zor güçlerine dayanarak Kürtlere ve kadınlara karşı vahşice saldırılar gerçekleştiriyor.  Haksız yere binlerce insanımızı zindanlara tutmaktadır. Faşizmin ayyuka çıktığı bir dönem de toplumumuzun en acı çeken, zorlanan ve direnen kesimi analarımızdır. Analarımızın her gün evlatları katledilmekte, ceza evlerine atılmakta ve yaşamlarının son anlarında bile evlatlarına veda etme imkanı dahi sağlanmamaktadır. Türk devleti, Kürt analarına acı çektirmeden büyük bir zevk duymaktadır. Bu devletin hem aczi ve hem acımasız devlet gerçeği ve hem de insan karşıtı gerçeğinin dışa vurmasıdır. Cevriye Ana da kızı Leyla Güven’in açlık grevinin 57. gününde vefat etti. Bu durum bile kendi başına Kürdistan da ki anaların zorlu ve acı dolu yaşamlarını, direnişlerini anlatmaya yeterdir. Analarımız büyük bir yurtseverlik ruhu ile Kürdistan özgürlük mücadelemizde her zaman güç ve moral kaynağı olmuşlardır.

LEYLA GÜVEN’İN SESİNE SES OLALIM

Bu vesile ile bir kez daha Leyla Güven’in açlık grevi 59. günündeki kritik  aşamasına dikkat çekmek istiyoruz. Açlık grevi eylemi 59. günündedir ve tehlikeli sınırlara ulaşmıştır. Sayın Leyla Güven’in Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması amacı ile gerçekleştirdiği açlık grevi tarihidir. Başta Avrupa olmak üzere Kürdistan’ın her tarafında halkımız bu eylemliliğe ve direniş duruşuna eylemleri ile karşılık vermelidir. Açlık grevi eylemcilerini yalnız bırakmayalım. Leyla Güven’in sesine ses olalım. Gücümüzü açlık grevleri yapan direnişçiler etrafında birleştirelim. Tüm halkımız, kadınlar, dostlar Leyla Güven’in başlattığı eylemliliğe sahip çıkmalıdır.  Faşist rejimin Kürt düşmanı politikalarını, vahşi uygulamalarını eylemliklerle tüm dünyada gündemleştirelim. Faşizmi direnişimizle aşacağız. Ve kazanacağız.”