KJK: Ebru Timtik’in direnişi yükseltilecektir

Adil yargılanma talebiyle düzenlediği ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’e ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Ebru Timtik’in yüreği ve beyni haksızlığı, adaletsizliği kabul etmedi” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu: Adil bir yargılama ve adalet için bedenini ölüm orucuna ve direnişe yatırdı. Şahadetinden Erdoğan –Bahçeli Ergenekoncu soykırımcı rejimi sorumludur. İnsanlık bu zulmü asla unutmayacaktır.

KJK Koordinasyonu açıklaması şöyle: “Bugün Türkiye ve Kürdistan’da akıl almaz bir soykırım politikası, TC faşist sömürgeci devletin eliyle tüm hızıyla uygulanmakta ve uygulanırken de şimdiye kadar insanlık namına yaratılan tüm değerler ayaklar altına alınmakta, yerle bir edilmektedir. Türkiye toplumunda, toplumsal siyasette, hukuk alanında ve birçok meslek dalında bu kadar belirleyici duruma gelen kadınlar bu tecavüzcü devletten hesap sormaktadır. Bu hesabı büyük bir direnişle bedenini ölüm orucuna yatırarak soranlardan biri de şehit Av. Ebru Timtik oldu. Dersimli bir Kürt kadını, Dersim’in sevgisi, inancı onu tam 238 gün boyunca çok güçlü kıldı ve direnişinin büyüklüğü ile tüm Türkiye halkının ve kadınların hafızasına asla kaybolmayacak bir direniş tarihi bıraktı. Erdoğan şürekâsı ve Soylu gibileri için bir tehdit olarak görüldü Ebru’nun bu adalet arayışı ve direnişi!..           

DİRENİŞİ ERKEK ZİHNİYETİ VE SİYASETİNE EN BÜYÜK DARBE OLDU

238 gün boyunca direnişiyle erkek zihniyetli siyasetlerine en büyük darbe oldu Ebru Timtik. Adil bir yargılama ve adalet için bedenini ölüm orucuna ve direnişe yatırdı. Şahadetinden Erdoğan –Bahçeli Ergenekoncu soykırımcı rejimi sorumludur. İnsanlık bu zulmü asla unutmayacaktır. Kadınlar ve Türkiye halkları Ebru Timtik’in direnişini yaşatacaktır. Türkiye halkları, sol sosyalist çevreleri, demokrasi güçleri ve kadınlar olarak direniş mirasına sahip çıkmak mücadelesini yükseltmek olmalıdır.

Özgür ve demokratik bir Türkiye’nin inşasını mutlaka başaracağız. Soykırım ve faşizmi bitireceğiz. Demokrasinin inşası için demokratik güç birliğini, kadın dayanışmasını ve örgütlenmesini büyütmeye çağırıyoruz.

MÜCADELEMİZ BAŞKA EBRULAR ÖZGÜR YAŞASIN DİYE GÜÇLENEREK SÜRECEK

AKP-MHP Ergenekon faşist rejimi Av. Ebru Timtik’in katilidir. Türkiye devleti kadın kırımı uyguladığını bir kez daha ortaya koymuştur. Başta kadınlar olmak üzere direniş mücadelesine sahip çıkarak bu faşist, terör devletinden kurtulacağız. Türkiye halkları olarak, Türkiye’de demokratik devrim mücadelesini mutlaka geliştirmek olabilmelidir.

AKP-MHP faşizminin yıkılması, Kürdistan’ı özgür ve Türkiye’yi demokratik yapacak devrimci-demokratik bir değişimin örgütlü birliğini Türkiye’de gerçekleştirebilmektir. İşte bunu sağlatacak bir mücadele içerisinde olabilmeliyiz. Ebru Timtik toplumun ahlaki, vicdani duruşu ve adil yargılamanın sesi ve eylemsel duruşu oldu. Bir kez daha belirtiyoruz, büyük bir üzüntü duymaktayız. Aynı zamanda öfkeliyiz. Öfkemiz, mücadelemiz başka Ebrular özgür yaşasın diye görkemlileştirecektir.

Başta ailesinin, dostlarının ve mücadele arkadaşlarının başı sağ olsun diyoruz. Ebru Timtik ölümsüzdür. Direnişiyle faşizm yıkılacaktır. Erdoğan’ın hukuksuz, adaletsiz ve demokrasiyi tasfiye eden devleti başına yıkılacaktır. Öyleyse bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı mücadelenin ilk adımı, bu faşizmin uygulamasını asla kabul etmemek ve asla alışmamaktır. Ebru Timtik’in yüreği ve beyni haksızlığı, adaletsizliği kabul etmedi. Direniş mücadelesini sonuna kadar kararlı, iradeli ve özgür bir kadın olarak geliştirdi. Yaşananları normal görmedi. Mücadeleyle başaracağına inandı. Dersim’in inançlı yüreklerinden oldu.”