KJK: Güven'in direnişi faşizme korku saldı

KJK, tecride karşı Leyla Güven'in direnişini selamlayarak, "Önderliği sahiplenmek  insanlık değerlerini sahiplenmektir" dedi.

Yazılı açıklama yapan KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevini sürdüren Leyla Güven'i selamladı.

"Bir ayı aşkındır süren eylem Kürdistan'da ve yurt dışı alanlarında dalga dalga yayılmıştır. Onurlu yurtsever Kürdün sesi soluğu olmayı başaran Leyla Güven, sürdürmekte olan eylemiyle  tarihin haksız ve zalim akışına karşı bir isyan olmuştur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'DİRENİŞ AKP'YE KORKU YAŞATIYOR'

"Kürt kadın ve insanlık düşmanı faşist AKP- MHP iktidarının Önder Apo’ya karşı geliştirdiği saldırı Kürdistan’ın tüm parçalarında yoğunlaştırılan saldırıların zirveleşmiş halidir. Bu anlamda uygulanan tecritle Önder Apo'nun şahsında direnen özgür Kürdün iradesi kırılmak, teslim alınmak istenmektedir. ‘Önderliksiz yaşam olmaz’ diyen halkımızın örgütlü sesi olan Leyla Güven'in çıkışı faşist AKP-MHP rejimine büyük korkular yaşatmaktadır. Halkımızın, kadınlarımızın faşizmin koyu karanlığına inat  Leyla Güven’in etrafında kenetlenmeleri karşısında AKP devletinin saldırganlaşması  yaşadığı korkunun ifadesi olmuştur. 

Bu anlamda faşist AKP devletinin halkımızın, kadınlarımızın bu meşru eylemini engelleme çabalarını şiddetle kınıyoruz. Ve diyoruz ki  direnerek kesinlikle faşizmi yeneceğiz. Yapılan saldırılara verilecek en iyi yanıtIN, eylemleri büyütmek ve yayınlaştırmak olduğunu bilerek  hareket edilmelidir. Bu vesile ile öncelikle büyük  cesaret, fedakarlık, yurtseverlik örneği olmayı başaran Leyla Güven olmak üzere onun başlattığı onurlu direnişin parçası olmayı başaran tüm analarımızın,  kadınlarımızın ve tüm yurtsever insanlarımızın eylemlerini selamlıyoruz. Yine aynı amaçla zindanlarda yüzlerce devrimcinin başlattığı açlık grevlerini selamlıyoruz. 'Direniş kazanacak, faşizm yenilecek' diyen halkımızın Önder Apo'nun özgürlüğü etrafında kendi özgürlüğünü sağlayacağına dair duyduğumuz inançla diyoruz ki saldırganlaşan faşist AKP devletini örgütlü direnişi büyütmekle yenilgiye uğratabiliriz. Önder Apo’yu sahiplenmek kendi özgürlüğünü sahiplenmektir. Önder Apo gerçeği ve ifade ettiği değerler insanlığın, halkların, kadınların özgürlük eşitlik demokrasi değerleridir. Önderliği sahiplenmek  insanlık değerlerini sahiplenmektir. Direniş ve mücadele duruşumuz bu değerleri yaşama ve yaşatma duruşudur."

Açıklamada, AKP'nin Rojava, Maxmur, Şengal alanlarına yönelik saldırısını da kınandı. 

'ÖZGÜCÜMÜZLE MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

KJK Koordinasyonu, şöyle noktaladıi:

"PKK bugüne kadar    özgücüne güvenerek, öz gücü örgütleyerek büyümüştür.  İmkansızlıklar içerisinde Kürdistan'da yeniden doğuşu gerçekleştirmiştir. Uluslararası komplo Önderliğimizin, halkımızın, kadınların direnişi ile defalarca boşa çıkarılmıştır. Biz yine özgücümüz, örgütlülüğümüz, birliğimiz ile bu  kez 41 yılda yaratılan özgürlük değerlerimizin gücü ile  evrenselleşmiş bir hareket olarak  bu  özgürlük savaşını mutlaka  kazanacağız. Bize kazandıracak  olan  her halktan, inançtan insanlarla, kadınlarla birlikte büyük özgürlük bilinciyle, inatla direnmek, özgücü esas almak ve  yeni yaşamı bu temelde birlikte yaratmaktır."