KJK: Rojava Devrimi umudu yeşertmenin adı oldu

Rojava Devrimi’nin 11. yıl dönümünü kutlayan KJK Koordinasyonu, yayınladığı mesajda, kapitalist sistemin halkların umudunu kırmaya çalıştığı 21. yüzyılda, Rojava Devrimi’nin umudu yeşertmenin ve yeni yaşamı örmenin adı olduğunu kaydetti.

KJK Koordinasyonu, Rojava Devrimi’nin 11. yıl dönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı.

Kadınların evlere ve devletlerin sınırlarına hapsedildiği dünyada Kürt kadınlarının Rojava’da tüm insanlığın korkusu haline gelen DAİŞ ve AKP-MHP gericiliğine karşı korkusuzca savaştığına vurgu yapılan KJK Koordinasyonu mesajında şu ifadeler yer aldı: “Demokratik ve eşit bir yaşamın umudu olan kadınlara ve tüm dünya halklarına, kapitalist sistemin, halkların umudunu kırmaya ve verili köle yaşama mahkum etmeye çalıştığı 21. yüzyılda Rojava Devrimi, umudu yeşertmenin ve yeni yaşamı örmenin adı olmuştur. Önder Apo`nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması ışığında gelişen Rojava Kadın Devrimi başta Önder Apo olmak üzere tüm kadınlara ve halklara kutlu olsun.

Şîlan Kobanê, Xebat Dêrik, Silava, Barîn Kobanê, Arîn Mîrkan, Avesta Xabur, Aylan, Polat, Aqîde Ana, Ebu Leyla ve Yusra Derwêş şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. 19 Temmuz Rojava Devrimi, Önder Apo’nun demokratik ulus paradigması ışığında halklar mozaiği olan Ortadoğu coğrafyasını halklar mezarlığı haline getirmeyi amaçlayan hegemon güçlerin planlarını yerle bir etmiş ve bu toprakların özü olan birlikte yaşamı canlandırmıştır. Yeni yaşam arayışı hiç eksilmeyen kadınlar ise yediden yetmişe Rojava Devrimi’ne öncülük etmiş, ağır bedeller ödenmesine rağmen özgürlük aşıkları olarak devrimden geri adım atmamış, aksine her zaman devrimin büyütenleri olmuşlardır.

ROJAVA DEVRİMİ KADIN DEVRİMİDİR

Kadınların evlere ve devletlerin sınırlarına hapsedildiği dünyada Kürt kadınları Rojava’da tüm insanlığın korkusu haline gelen DAİŞ ve AKP-MHP gericiliğine karşı korkusuzca savaşmış ve kadının yurtsever özünün en yaman temsilini yapmışlardır. Bu nedenle de Rojava Devrimi kadın devrimidir. Kadının, yeni yaşamı demokratik temelde örmesinin adıdır. Kadınlar Rojava Devrimiyle birlikte neler yapabileceklerinin bilincine varmış, kendileri için hazırlanan yaşama karşı elleriyle kendi yaşamlarını kuracak iradeye ulaşmışlardır. YPJ ile öz savunmasından, Kongre Star ile kadının konfederal sisteminin inşasına kadar devrimin her boyutunda yer alan, an be an elleriyle devrimi ören kadınlar, Önder Apo’nun felsefesinde kendilerini aydınlatmış ve devrimin kurucu gücü olmanın da ötesinde devrimin garantisi olmuşlardır.

Eşbaşkanlık sistemiyle kadının yönetimdeki temsiliyeti güçlenmiş, kadının demokratik ve adil özü toplumun tüm alanlarına yansımıştır. Bu direniş 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapan en görkemli direnişlerden biri olmuştur. Bu direnişe karşı başta AKP- MHP faşist rejimi olmak üzere dünya hegemon güçlerinin saldırıları devrimin 11. yılında da en barbar yöntemlerle devam etmekte ve kadınlar bu saldırıların hedefi olmaktadır. Devrimler ancak halkların sahiplenmeleri ve doğru temelde inşasıyla korunabilir. Demokratik temelde ve kadın ekseninde gelişen, kadının renginin her alana yansıdığı bir yaşam inşası ancak devrimi güçlü kılabilir ve saldırılar karşısında koruyabilir.

Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklar başta olmak üzere dünyanın dört tarafından ve onlarca ulustan enternasyonal kadın sosyalist ve devrimci duygularla yüzlerini Rojava Devrimine dönmüş, Rojava’da insanlık değerlerinin koruyucusu olmuş, bu değerler adına amansızca savaşıp şehit düşmüşlerdir. Bu değerli kadınlar duyguları, halkları ve kadınları parçalayan kapitalist zihniyete karşı dünya kadın konfederalizminin de temeli olmuşlar. Tüm insanlığa ve halklara dayatılan bu karanlık cendereden nasıl kurtulacağının yoluna ışık tutmuşlardır. Bizler de bu vesileyle bu değerli enternasyonal şehit yoldaşları saygıyla anıyor ve anılarına bağlılığın bir gereği olarak devrimi büyütmenin ve dünya kadın konfederalizmini gerçekleştirmenin sözünü yeniliyoruz.

Bu vesileyle tüm devrimci- sosyalist kadınları ve halkları, tüm dünya halklarına umut olan Rojava Devrimi’ni, 11. yılında da devam eden faşist saldırılara karşı Kobanê direniş ruhuyla sahiplenmeye ve korumaya çağırıyoruz. Bu görkemli devrimin 11. yıl dönümü Önder Apo’ya, şehitlere, devrime en değerli varlıklarını, canlarından bir parçayı veren analar olmak üzere tüm kadınlara ve halklara kutlu olsun.”