Kobanê'de 8 Mart yürüyüşü: Mücadele güvencedir

Kobanê'deki 8 Mart yürüyüşünde, "Mücadelemiz kadın özgürlüğünün güvencesidir" mesajı verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Fırat bölgesinde gerçekleştirilen yürüyüşte yapılan konuşmalarda, toplumun özgürleşmesi için kadının özgürleşmesi gerektiği vurgulandı.

 Fırat bölgesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Kobanê’de bulunan Özgür Kadın Meydanı’nda toplanan halka, İç Güvenlik Güçleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan halk, üzerinde ‘Mücadelemiz kadın özgürlüğünün güvencesidir’ yazılı pankart da açtı.

 'ESARETTEN KURTULUŞA VESİLE OLSUN'

Barış Meydanı’na ulaşan halkın yürüyüşü mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Sirîn Meclisi yöneticilerinden Mihemed Selmo, tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, 8 Mart’ın tüm kadınlar için esaretten kurtulma ve özgürleşmeye vesile olmasını diledi. Kadınların tarihten bu yana erkek egemen zihniyet tarafından baskı altında tutulduğunu belirten Selmo, kadınların toplumdaki öncü rolünü bir an önce yeniden oynaması gerektiğinin altını çizdi. Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı işlediği suçları kınayan Selmo, halkların direnişinin süreceğini vurguladı.

 Ardından konuşan Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Sebrî Nebo, direnen tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı. Kadınların Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikirleri sayesinde toplumda rolünü oynama şansı bulduğuna dikkat çeken Nebo, kadınların toplumun devamını sağladığını söyledi.