Rojavalı kadınlar Kongreya Star Ewrûpa adıyla örgütleniyor-YENİLENDİ

Almanya'daki Kürt kadınlar, Kongreya Star Ewrûpa ile örgütlenerek, dört parça Kürdistan'ı özgürleştirme mesajı verdi.

Almanya’nın Dortmund kentindeki Avrupa Kürt kadın bileşenleri, “Şoreşa Jinê Mîsogerîya Jiyana Azade Kongreya 1. Ya Kongreya Star Ewrûpa” şiarıyla bir araya geldi.

Son 7 yıldır yaşanan yoğun savaş sürecinden sonra Avrupa’ya yoğun bir göç yaşandı. Avrupa’da yaşayan Rojavalı kadınlar sürgünde örgütlenmeyi sürdürüyor. Şimdiye kadar Rojava Kadın Komitesi olarak örgütlenen Rojavalı kadınlar, bu kongre ile birlikte “Kongre Star Ewropa” adıyla örgütlenme kararına gitti.

Kadınlar ulusal giysileriyle kongreye katıldı.

Divan seçimi sonrası Kürt Siyasetçi Zozan Derik ve Dilşah Osman açılış konuşmasını yaptı.

Çok sayıda kadın bileşeninin katıldığı kongrede Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Asya Abdullah ve TJK-E Avrupa adına Zeynep Dersim birer konuşma yaptı.

'KÜRT KADINLARI İMHAYA KARŞI KENDİNİ SAVUNMALI'

Asya Abdullah, şunları söyledi:

“Bugün Rojava üzerinde genel bir imha konsepti aralıksız bir şekilde devam ediyor. Fakat bu savaş konsepti genel anlamda Dört parça Kürdistan coğrafyasında devam ediyor. Başta Medya Savunma Alanları olmak üzere uluslararası güçlerin desteği ile devam eden bu savaş konseptiyle Önder Apo’nun özünde gelişecek ve yaşam bulacak olan paradigması hedef alınıyor. Türk devleti bu kapsamda sürekli Rojava topraklarında sıklıkla hava saldırılarını yaparak insanlarımızı katlediyor ve kültürel soykırımı gerçekleştirmek istiyor. İnkar ve imha konseptine karşı biz Kürt kadınları olarak kendimizi savunmalıyız. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Umutlarımız var ve her gün mücadelemize yeni ilgiler ve katılımlar oluyor. Eğer bugün Türk devleti ve çeteleri Rojava’da çözümsüz kalmışsa binlerce şehidimiz sayesindedir. Onların kahraman direnişi ve yürüdüğü mücadele sayesindedir. Eğer bir yerde yaşam varsa orada kadın vardır. Bu anlamda savaşın yoğunlaştığı yerlere bakmak gerekir. Eğer bizler bu çerçevede süreci okumazsak hata yapmış oluruz."

'ÖRGÜTLENİRSEK DÖRT PARÇA ÖZGÜRLEŞİR'

Zeynep Dersim de şöyle konuştu: “Efrîn hâlâ bizden onu özgürleştirmemizi istiyor. Eğer biz buradan güçlü bir örgütlülüğü açığa çıkartırsak hem Efrîn hem de dört parça Kürdistan'ı özgürleştiririz. Rojava ve Kürdistan özgür olana dek bize durmak yok. Toprak ve ülke bir insanın en kutsal değerleridir."

Kongre sonrası Kongra Star Ewropa'nın 37 kişiden oluşan meclisi belirlendi. 11 kişi ise Kongra Star Ewropa'nın Koordinasyonu'nda görevlendirildi.