Kongra Star: Erdoğan'ın satın aldıkları bizi temsil edemez

Kongra Star, Viyan Dexîl’in Êzidî kadınları temsil etmediğini belirterek, "Onurlu bir insan Türk devletini desteklemez" dedi.

Qamîşlo’da Kongra Star üyesi kadınlar, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını ve Viyan Dexîl’in ihanetini Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat merkezi önünde protesto etti.

Kürtçe açıklamayı, Kongra Star Qamîşlo Koordinasyon Üyesi Ibtîsem Hisên okudu.

DAİŞ’in, 2014 yılında Şengal’e yönelik şiddetli ve terörist saldırı düzenlediğini söyleyen Ibtîsem Hisên, DAİŞ’in binlerce insanı katledip, yüzlerce kadın ve kız çocuğunu kaçırdığını belirtti. Hisên “Şimdiye kadar, Êzidî kadınlar DAİŞ’in elinde ve köle olarak kullanılıyor. Êzidî çocuklar da kaçırılarak asimile edildi” dedi.

'PKK İNSANLIK İÇİN ZAFER KAZANDI'

Hisên, ”DAİŞ saldırılarında birkaç gün içinde Musul, Kerkük ve hatta Bağdat'ı ele geçirdi. Bu çete ve terör örgütü Hewlêr’e dayandı. PKK Şengal, Başûrê Kurdistan ve Suriye’de tarihi bir mücadele verdi. Kobanê ve Şengal’de insanlık adına tarihi bir zafer kazandı” diye kaydetti.

Özgürlük savaşçılarına mücadelelerinden dolayı minnettar olduklarını söyleyen Ibtîsem Hisên, Viyan Dexîl’in talihsiz konuşmalarını şiddetle kınadıklarını söyledi. Ibtîsem Hisên, "Kongra Star olarak söylüyoruz ki eğer bir kadının onuru varsa, insanlık düşmanı Erdoğan'ı desteklemez” diye belirtti.

'ONURLU OLAN TÜRK DEVLETİNİ DESTEKLEMEZ'

“Viyan Dexîl, özgürlük savaşçıları tarafından özgürleştirilenlerden biri ve Erdoğan'ın DAİŞ’e liderlik ettiğini biliyor. Erdoğan, Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtlere düşman ve DAİŞ’i destekliyor” diyen Ibtîsem Hisên, konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Bugün düşmanı destekleyen, özgürlük savaşçılarına, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını meşru gören her kim varsa, Erdoğan tarafından satın alındığını ve Êzidî kadınları temsil edemeyeceğini biliyoruz. Kadınlar olarak onu asla parlamenter ya da onurlu bir kadın olarak kabul etmeyeceğiz. Onurlu olan hiç kimse, Türk devletinin DAİŞ terörünü destekleyen ve insani değerlere karşı suç işleyen eylemlerini desteklemez” dedi.

Ibtîsem Hisên, “Tüm saldırılar, provokasyonlar ve direnişi karalama girişişleri bizi hareketimizden önderliğimiz ve mücadelemizden vazgeçiremeyecek. Sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.