Kongreya Star: DAİŞ gibi AKP-MHP'yi de yeneceğiz

Kongreya Star, “DAİŞ’i yenilgiye uğrattıysak, ruhla faşist ve soykırımcı AKP-MHP rejimini de yeneceğiz” dedi, herkesi HDP'nin direnişini desteklemeye çağırdı.

Kongreya Star, HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Kürdistan’ı her taraftan abluka altına alan faşist ve soykırımcı AKP-MHP rejimi her türlü insanlık dışı saldırılara başvurmaktadır. Kürtleri teslim almak ve özgür iradelerini kırmak için her türlü saldırıyı deneyen AKP-MHP, Kürtlere karşı düşmanlık siyaseti yürüterek ayakta durmaya ve zorba iktidarının ömrünü uzatmaya çalışıyor. Ancak şu bir gerçek ki Kürtlere diz çöktüremiyor. Kürtler, Kürdistan’ın dört parçasında faşist rejime karşı direniş içerisindedir" denildi.

'DİRENİŞ İNSANLIĞI KORUDU'

"Dün HDP'ye yönelik saldırı furyası, faşist rejimin DAİŞ’in Kobanê'deki yenilgisine duyduğu öfkeden kaynaklanmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkı DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırısına karşı ayaklandı ve eşsiz bir direniş sergiledi. Kürt halkının direnişi sadece Kobanê'yi değil, Kürtlerin varlığını ve insanlığın varlığını korudu. Bu nedenle dünyanın her yerinde, halklar kitleler halinde Kürtlerin direnişine büyük bir destek verdi. Kobanê insanlığın zihninde direnişin sembolü olmuş, DAİŞ ve destekçilerinin yenildiği yer olarak almıştır.
Kobanê direnişiyle yazılan destan, devran döndükçe insanlığın zihninde canlı kalacaktır. Bu gerçek karşısında DAİŞ'i destekleyen ve DAİŞ’in Kobanê'ye girmesini bekleyenlerin tutumu asla unutulmayacaktır. Geç değil, çok yakında DAİŞ’in kaderini onlar da yaşayacaktır.

'HERKES HDP'NİN DİRENİŞİNE DESTEK VERMELİ'

İşgalci Türk devletinin korkusu yenilgisinden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden kudurmuş bir kurt gibi vahşice Kürtlerin varlığına, iradesine ve kazanımlarına saldırıyor. Korkusu nedeniyle HDP’ye, Kürt halkına, demokrat, aydın, sanatçı ve politikacılara saldırıyor.  Bilindiği gibi Türkiye'de tek bir ana muhalefet gücü kaldı, o da HDP’dir. HDP olduğu sürece Türkiye’de AKP-MHP faşist rejimine karşı direniş örgütlenecektir. Bu nedenle Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye’deki muhalif kesimin her zamankinden daha çok HDP’nin özgürlük ve demokrasi çizgisi etrafında birleşmesi ve HDP’yi yalnız bırakmaması gerekmektedir. Türkiye’de özgür, eşit ve demokratik bir şekilde yaşamak isteyenlerin Kürt halkının ve HDP’nin direnişine destek vermesi gerekmektedir.
Kuzey ve Doğu Suriye-Rojava kadın hareketi olarak tüm mücadele gücümüzle faşizme karşı direnişe destek veriyoruz. Nasıl ki Arîn Mîrkan ruhuyla, direnişçi kadınların öncülüğünde DAİŞ’i yenilgiye uğrattıysak, aynı ruhla faşist ve soykırımcı AKP-MHP rejimini de yeneceğiz. Bilinsin ki bu tür saldırılar irade ve kararlılığımızı daha da güçlendiriyor. Onlar asla bizlere diz çöktüremeyecekler."
Kongreya Star, açıklamasının sonunda da şöyle dedi:
"HDP’ye, faşist AKP-MHP rejimine karşı mücadele içinde olan herkese desteklerimizi beyan ediyor, faşist rejimi kınıyoruz. Kürt halkını ve özgürlük isteyen halkları bu zulme karşı baş kaldırmaya ve tepki içerisinde olmaya çağırıyoruz.”