Kongreya Star, ırkçı katliamı ve KDP saldırısını kınadı

Kongreya Star, Konya’daki ırkçı katliamı ve KDP’nin gerillaya yönelik saldırılarını kınadı.

Kongreya Star Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin ve KDP’nin gerilla alanlarına yönelik saldırılarını ve Konya’da Kürt bir ailenin 7 ferdinin katledilmesini yazılı açıklamayla kınadı.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve ortağı KDP’nin Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarını, Konya’da Kürt bir aileden 7 kişinin katledilmesini ve Kuzey ve Doğu Suriye Bölgelerine son zamanlarda yapılan saldırıları kınıyoruz.
İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik yürüttüğü kirli siyasetin amacı, bölgede edinilen kazanımları yok etmektir. İşgalci Türk devleti her geçen gün Medya Savunma Alanları, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik yürüttüğü kirli siyaseti derinleştiriyor. Fakat gerillanın Garê, Heftanîn, Zap ve Avaşîn’de gösterdikleri mücadele, direniş sayesinde düşmana ağır darbe vuruldu.

 'KDP TÜRK DEVLETİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR'

İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan'da kirli yöntemler kullanarak Kürtler arasında iç savaş çıkarmaya çalışıyor. Bu, KDP ile iş birliği içinde yapılıyor ve KDP, Türk ordusunu yenilgisinden kurtarmaya çalışıyor. Bu savaş sadece Kürt düşmanlarına hizmet etmekte ve Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmektedir. Bu hassas süreçte Kürt davasına Kürtlere yönelik tüm komplolara karşı birlik çağrısı yapıyoruz.

İşgalci Türk devletinin son dönemde Şehba, Kobanê, Til Temir bölgelerine yönelik saldırıları ve sivilleri hedef alması, Türk devletinin bölge halkının gücü ve iradesi karşısında başarısız olduğunu göstermektedir. İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı uluslararası toplumu ve hukuki kurumları sessizliklerini bozmaya ve DAİŞ zihniyetine karşı halkımızın mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”