Kadınlar saldırılara ve belediye gasplarına karşı eylemde

Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Almanya’nın Duisburg, Salzgitter/Lebenstedt kentinde, AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesi düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Sêvê Kürt Kadın Derneği’nin organizesi ile AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesi protesto edildi. Nytorv’da düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde yapılan konuşmada cezaevlerinde HDP’li kadınlara yönelik uygulanan şiddet de protesto edildi. Halkın seçtiği seçilmişlerin görevlerinden zorbalıkla alındığına dikkat çekildi.

70 dolayında kişinin katıldığı eylemde “Kayyumlara hayır”, “Kadın üzerindeki şiddete hayır” “Belediyelerimizden elinizi çekin”, “Kahrolsun Erdoğan’ın diktatörlüğü” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganı atıldı.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de DKTM’nin organize ettiği eylem HBF önünde yapıldı.

“İrademe dokunma, Kürt halkı yalnız değildir” şiarı ile düzenlenen eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine yönelik düzenlediği saldırı ve HDP’li belediyelerin AKP/MHP tarafından gasp edilmesi protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde DKTM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş bir konuşma yaptı. Öztaş,

“Kürt düşmanı sömürgeci faşist Türk devleti, Kürdistan parçalarındaki askeri saldırılarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bakur’da, Başur’da, Rojava’da dağı taşı bombalıyor; her gün kadın yaşlı ve çocuk demeden insanlarımızı katlediyor; Kürdistan doğasını tahrip ediyor” dedi.

Öztaş, belediyelerin gasp edilmesini de konuşmasında kınadı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere, tüm siyasi tutsaklar özgür olana kadar eylemlerinin süreceği mesajını da verdi. AGİF aktivistlerinin de katıldığı eylemde “İşgalci güçler Kürdistan’dan defol”, “Terörist Erdoğan”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

SALZGITTER

Almanya’nın Salzgitter/Lebenstedt kentinde de eylem ile HDP’li belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi.

Berçem Cîlo Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi yönetimi ile Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisi ve Hildesheim Meryem Kadın Komünü’nün ortaklaşa organize ettiği eylemde, HDP, TEV-DEM ve TJK-E bayrakları taşındı, eylemle ilgili pankartlar açılıp müzik dinletisi sunuldu ve bildiriler okundu, "Şehid namırın”, “Jin, Jiyan Azadî” ve “Eslebe HDP”, “Faşist Erdoğan" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda ise Türk turizmini boykot çağrısı yapıldı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, siyasi tutsaklar, belediyelerin gasp edilmesi, Rojava’ya saldırılar ve Maxmur’a ambargoyu bir eylemle protesto etti.

Asmus-Bremerplatz’da düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile rehin tutulan HDP’li belediye başkanlarının fotoğraflarından oluşan bir pankart taşındı. Türk devletinin gerilla ve savaşçı mezarlarına saldırılar da kınandı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kendinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle eylem düzenlendi. DTKM ile TCŞ’nin organize ettiği eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 yıldır İmralı’da esaret altında olduğuna dikkat çekildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve hayatı konusunda Kürt halkının endişeli olduğu da dile gelen konuşmalarda koşulların bir an önce düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

Eylemde sık sık, "Kurdistan goristan ji bo faşîstan”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bîjî berxwedana Îmralî”, “Bi can bi xwîn em bi terene, ey Serok”, “Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, siyasi tutsaklara özgürlük, HDP’li belediyelerin gasp edilmesi, Rojava’ya yönelik saldırılar, Maxmur Kampı’na yönelik ambargo protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve belediye eşbaşkanlarının fotoğraflarının yer aldığı pankart ile flamalar açıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin hukuksuzluk üzerine hukuksuzluk uyguladığı ve Kürt kazanımlarına her yerde saldırdığına dikkat çekildi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de AKP/MHP’nin Kürt halkına saldırıları protesto edildi.

Düsseldorf’taki Schwadow Platzda bir araya gelen Kürdistanlıların yanı sıra eyleme Zentrum ve Alman sol parti MLPD üyeleri , AKP'nin Kürt kadın kurumlarına ve HDP’ye saldırılarını protesto etti. Eylemde gerilla ve savaşçı mezarlarına yapılan saldırılar da kınandı.

Eylemde, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “DAİŞ lideri Erdoğan”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde de Kiliansplatz'da da bir araya gelen Kürdistanlılar Türkiye’de HDP üzerindeki baskıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları protesto etti.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’de Amara Kadın Meclisi ve Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine Stockholm'un Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

1 saat süren eylem süresinde “Diktatör Erdoğan koronavirüsten daha tehlikeli” yazılı pankart, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu flama, HDP ve Kürt Kadın Hareketinin bayrakları taşındı.

Eylemi örgütleyen kuruluşlar, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devletini protesto amacıyla her cumartesi günü saat 13.00'de Sergelstorg Meydanı'nda düzenlenecek gösterilere katılmaları çağrısı yaptı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de AKP/MHP’nin Kürt halkına ve Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi. Römerplatz’da yapılan mitingde Frankfurt, Hanau ve Offenbach’tan Kürdistanlılar katıldı. Almanca bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde HDP’li belediyelerin gasp edilmesi ve Kürt halkına yönelik siyasi soykırımları protesto edildi.

Hauptplatz’da saat 16:00’da bir araya gelen Kürdistanlılar taşıdıkları pankart ve dövizlerle AKP/MHP faşist rejimini protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de belediye gaspları ve siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Vieux-Port meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar stant açarak, eylem düzenledi.

“Avrupa katliama sessiz kalma, kayyum darbedir, TC işgalcidir ve KDP işbirliğine son ver” yazılı pankart açan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flamaları taşıdı.

Bildirilerin de okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de HDP’li belediyelerin gasp edilmesi, Hollanda Parlamentosu önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

HDP’ye yönelik Türk devleti tarafından uygulanan sistematik saldırılara dikkat çekilen konuşma ardından eylem “Faşist AKP, elini HDP’den çek” sloganları ile sona erdi.