Kurtalan’da kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

Kurtalan’da düzenlenen 8 Mart şöleninde bir araya gelen HDP’liler "Kadınlar sadece anne değil, aynı zamanda barıştır, direniştir, başkaldırıdır, devrimdir. Kadınların verdiği mücadele elbette özgürlüğü getirecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Siirt'in Kurtalan ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında şölen düzenledi. Şölene, HDP Siirt Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meryem Helen Işık, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Esmer Baran, Kayabağlar Belde Belediyesi Eşbaşkan Adayı Netice Petek ve çok sayıda kadın katıldı.

Şölende konuşan HDP Siirt Eşbaşkan Adayı Meryem Helen Işık, 8 Mart’ın uzun ve önemli bir tarihinin var olduğunu belirterek, “Evet kadınlar annedir, fakat sadece anne değil, aynı zamanda kadınlar barıştır, direniştir, başkaldırıdır, devrimdir. Kadınların verdiği mücadele elbette özgürlüğü getirecek” diye konuştu.

Kurtalan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Esmer Baran ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 118 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in direnişini sahiplendiğini ve desteklediğini belirti. Baran, “Leyla Güven kadınlar için direniştedir. Leyla Güven bir kadın olarak direnişe başladı ama şu an binlerce kadın direnişçi var. Biz kadınlar vardık, varız ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

Karabağlar Beldesi Belediye Eşbaşkan Adayı Netice Petek de dünyanın yarısı olduklarını belirterek, “Kadınlar olarak birçok yerde sıkıntıları aştık ve aşmaya devam edeceğiz. Bizim olanı alacağız” dedi.

Ardından HDP seçim müzikleri eşliğinde halaya duran kadınlar, sık sık "Jin Jîyan Azadî", "Leyla Güven onurumuzdur" ve "Bijî berxwedana zîndana" sloganlarını attı.