Leyla Güven tahliye edildi-YENİLENDİ

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, bugün akşam saatlerinde tahliye edildi. Tahliye olduktan sora kısa bir açıklama yapan Güven, "Mücadelemizi her şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

4 Haziran günü Meclis’te vekilliklerinin düşürülmesi ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Musa Farisoğulları tutuklanmıştı.

‘Cezasının’ bir buçuk aylık infazını yatmadı için tutuklanan Güven, denetimi serbestlik sistemi ile cezaevine hiç girmemesi gerekirken, bu sistem işletilmemiş ve tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi’ne gönderilmişti.

Avukatlarının mahkemeye yaptıkları başvuru kabul edildi ve Güven bugün akşam saatlerinde tahliye edildi.

'BİZ BİR HALK OLARAK MUTLAKA KAZANCAĞIZ'

Tahliye edildikten sonra bir açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “Halkımız moralini bozmazsın, sıkışmış olan biz değiliz onlardır. Biz bir halk olarak mutlaka kazanacağız” dedi.

Cezaevi’nden 5 gün sonra tahliye edilen Güven cezaevi çıkışında, “Ben çıktım ama Musa Farisoğulları daha önce cezaevindeyken de başından ameliyat olmuştu ve birçok hastalığı bulunuyor. İçerde kaldı diğer binlerce tutsak gibi. Bu nedenle insan cezaevinden çıktığına sevinemiyor. Biz biliyoruz ki bu bir mücadeledir. Bir birimizin yerine giriyoruz. Kürt halkı özgürlüğünü kazanana kadar da direneceğiz. Hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Milletvekili olarak dünyaya gelmedik. Sadece vekil olarak değil, mücadele alanları her yerde var. Biz de mücadelemizi her şekilde sürdüreceğiz. Hem Kürt halkının istediği gibi hem bir Kürt kadını olarak hem de Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Kürtler yıllarca cezaevi kapılarında bekliyor. Kürtler suçlu olduğu için cezaevi kapılarında beklemiyor. Kürtlere karşı bir düşmanlık olduğu içindir. Biz nerden geldiğimizi nereye gittiğimizi biliyoruz. Halkımız moralini bozmazsın, sıkışmış olan biz değiliz onlardır. Biz örgütlü bir halk olarak mutlaka kazanacağız. Kürt halkı özgürlük adına ne istiyorsa kazanacaktır. Kaybedenler onlardır. Bu yüzden bunları yapıyorlar bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hakların Demokratik Partisi olarak da mücadelemizi her şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cezaevi önünden ayrılan Güven son olarak, “Ne demiştik Berxwedan jiyan ê” diye ekledi.