Lotus: Erdoğan faşizmini de bitireceğiz

PKK Şehitler Komitesi Üyesi Orhan Lotus, "14 Temmuz Direnişi, 12 Eylül faşizmini tarihin çöp sepetine gömmüştür. AKP-MHP de son demlerinde" dedi. Lotus, Erdoğan faşizmini de bitireceklerini söyledi.

PKK Şehitler Komitesi Üyesi Orhan Lotus, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 37. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lotus, "Son hain saldırı sonucunda şehit düşen Dîyar Xerîb-Helmet, Şahin Dicle ve Devran arkadaşın şahsında 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitleri Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek’i saygıyla anıyorum" diyerek sözlerine başladı.

'MÜCADELENİN ÖNCÜLERİNE YÖNELİYORLAR'

Lotus, şu değerlendirmeleri yaptı:

"14 Temmuz şehitleri, bizlere direnerek kazanacağımızı, direnerek faşizmi yerle bir edeceğimizi göstermiştir. Onlar, direnişleriyle ilk zafer abidelerimiz olmuşlardır. Onların yükselttiği bayrak direnişle mücadeleyi zafere taşımanın bayrağı olmuştur. Özellikle son şehidimiz, direnişimizin öncüsü Helmet arkadaş bir komplo sonucu, ihanet ile şehit edildi. İşgalci Türk sömürgeciliği, faşist TC sistemi yeniden imha operasyonlarıyla mücadelemizin önderlerine yönelerek sonuç almak istiyor. Zaferin eşiğine varan direnişimizi yenilgiye uğratmak, kırmak istiyor. Emeği ve ulusal birlik mücadelesi ile adını özgürlük mücadele tarihimiz geçiren şehit Helmet arkadaşın şahsında somutlaşan direniş geleneği, kaynağını aslında 14 Temmuz direnişinden almaktadır.

'İHANET VE TESLİMİYET YAKILDI!'

Emsalsiz PKK direnişinin temelini Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek arkadaşlar en zor şartlarda, işkence altında atmışlardır. 12 Eylül faşist cuntası PKK’yi tasfiye etmek, ortadan kaldırmak istiyordu. İşgalci Türk sömürgeciliği PKK’nin öncü önderleri şahsında sonuç almayı, mücadeleyi yenilgiye uğratmayı amaçlıyordu. Apocu hareketin öncülüğünü yaptığı insanlık devrimini, Kürdistan ve Ortadoğu devrimini daha başlangıcında, doğuş aşamasında bitirmek istiyordu. Bundan ötürü zindanlarda en vahşi, en zorba haliyle, en insanlık dışı, insanlık tarihinde örneğine rastlanmayan yöntemlerle mücadele önderlerimiz işkence altına alındılar. En ağır işkencelere tabi tutuldular. 21 Mart’ta Mazlum Doğan’ın yaktığı ilk kıvılcım, günümüzde milyonlarca yakılan Newroz ateşinin üç kibrit çöpüyle aslında ihaneti ve teslimiyeti yaktı.

'YAŞAMIN TEMEL KANUNU DİRENİŞ OLDU'

Sömürgeciliğin ekmek istediği ihanet ve teslimiyet tohumu Amed zindanında ateşe verildi. O ateş öyle bir ateşe dönüştü ki, gerilla oldu, 15 Ağustos Hamlesi'ni doğurdu. Amed zindanında yakılan ateş 14 Temmuz oldu, PKK’nin ruhunu oluşturdu, emsalsiz PKK direniş geleneğini açığa çıkardı. Amed zindan direnişi, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi en ağır şartlarda bile insanın direnebileceğini bizlere gösterdi. 14 Temmuz direnişinin yükselttiği bayrak bizlere teslimiyet karşısında direnişin mutlaka zaferi getireceğini gösterdi. 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’yle bu gelenek oturtuldu, direniş yaşamın temel kanunu oldu. 14 Temmuz direnişi direnmeden, mücadele etmeden Kürdistan’da onurlu bir yaşamın olamayacağını açığa çıkardı, kanıtladı. Böylelikle yeni bir direniş felsefesi, ruhu yaratıldı. Önderlik ‘PKK’nin ruhu Amed zindan direnişinin, Kemal Pir’in ruhudur.

'ERDOĞAN FAŞİZMİNİ DE BİTİRECEĞİZ'

Bugün tekrardan faşist AKP-MHP rejimi aynı yöntemlerle, 12 Eylül askeri, darbeci faşist cuntasının yöntemleriyle PKK’yi imha etmek istiyor. İnsanlığın kurtuluş umudu haline gelen Özgürlük Hareketini tasfiye etmek istiyor. Kürt Özgürlük Hareketi’ni etkisiz kılıp Kürt halkını, Kürdistan halklarını kırıma uğratmak istiyor. Kaynağını cumhuriyetin kuruluşundan alan Çöktürme Planı adıyla hazırlanan soykırım planıyla bunu gerçekleştirmek istiyor. Çöktürme Planıyla Kürt halkını, halkları yok etmeyi, kırıma uğratmayı amaçlıyor. Bu hedefle 2015 itibariyle yeni bir süreç başlattılar. Ataları nasıl bunu yapamadıysa, onlardan öncekiler nasıl bunu başaramadıysalar, onlar da başaramayacaklardır. İyi bilinmelidir, AKP 12 Eylül faşizminin doğurduğu bir çocuktur. Babaları Kenan Evren PKK’yi bitirememişse, onlar da bitiremeyeceklerdir. 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitleri PKK’nin bitirilemeyeceğini, düşmanın PKK’yi hiçbir zaman yenilgiye uğratamayacağını mutlak kılmışlardır. Nasıl ki büyük şehitlerimiz Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek direnişleriyle Kenan Evren faşizmini tarihin çöp sepetine göndermişlerse, Erdoğan faşizmini de bugün Xakurkê başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da direnen yoldaşlarımız, her alanda ayakta olan halkımız tarihin çöp sepetine gönderecektir.

'AKP-MHP SON DEMLERİNDE'

Bugün tekrardan Kemal Pir’in öğrencileri, takipçileri 7 Kasım 2018’de Leyla Güven öncülüğünde başlattıkları ve 26 Mayıs’ta zaferle sonuçlandırdıkları süresiz açlık grevi direnişiyle, 14 Temmuz’da açığa çıkan PKK direniş ruhunun halen devam ettiğini göstermişlerdir. Bu tarihi direnişte şehit düşen Zülküf Gezen ve Ayten Beçet arkadaşlar şahsında her dokuz arkadaşı saygıyla anıyor, direnişte yer alan arkadaşları selamlıyorum. Şehitlerimiz tekrardan bizlere direnmeden, mücadele etmeden yaşamın olmayacağını gösterdiler.

Son direnişle beraber AKP-MHP faşizmi artık son demlerini yaşar hale gelmiştir. Direniş sonucunda çaresiz kalıp Önderliğimizle avukatlarını görüştürdü. Bugün Xakurkê’de, Botan’da, Garzan’da ve Amanos’ta yürütülen direniş ruhu 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin açığa çıkardığı ruhtur. Bu ruh kesinlikle tekrardan zafere ulaşacaktır. Bizlere düşen 14 Temmuz direniş ruhunu ve öncü şehitlerimiz doğru anlamak, her alanda 14 Temmuz direnişinin açığa çıkardığı direniş çizgisine sahip çıkmaktır. Böylelikle sonuç alıcı bir direnişin veyahut mücadelenin sahibi olabilir, AKP-MHP faşizmine dur diyebilir, AKP-MHP faşizmini tarihin çöp sepetine gönderebiliriz. Faşizm 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin açığa çıkardığı ruhla yenilecektir. Faşizm Kemal Pir direnişçiliğiyle yıkılacaktır. Faşizm Önder Apo’nun felsefesiyle yerle bir edilecektir. Bu vesileyle 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 38. yıl dönümüne girerken tekrardan kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum."