Malatya: İmralı’da ciddi direniş var

PAJK Koordinasyonu’ndan Dilan Malatya, çok ağır koşullarda süren tecrit içinde tecridin, komplonun devamı olduğunu belirterek, “Bu durum, aynı zamanda Önderliğin de İmralı’da çok ciddi bir direniş içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Leyla Güven öncülüğündeki direnişçilerin, fedai bir ruhla Kürt Halk Önderi’ni sahiplendiğini ve tecridin sonlandırılmasını talep ettiğini ifade eden Dilan Malatya, şu çağrıda bulundu: “Onun için de tüm halkımız açlık grevi eylemcilerinin etrafında bir çember oluşturmalı”

ANF’ye konuşan PAJK Koordinasyonu’ndan Dilan Malatya, ABD, İngiltere ve İsrail öncülüğünde geliştirilen Uluslararası Komplo’nun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm halklara ve demokratik değerlere yönelik olduğunu söyledi. Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin, Ortadoğu politikaları önünde engel olarak görüldüğünde tasfiyesinin amaçlandığını kaydeden Malatya, “Bu komplonun felsefesini, planlarını ve stratejisini anlamak önemlidir” dedi.

KADIN ÖZGÜRLÜK HAREKETİNE DE KARŞIYDI

Komplonun, aynı zamanda kadın özgürlük hareketine karşı da yapıldığını belirten Malatya, “Çünkü Önderlik, demokratik sistemi ve yeni yaşamın yeni sistemi kadın öncülüğünde geliştirmek istedi. Hegemon güçler, bunu sindiremedi” şeklinde konuştu.

Öcalan’ın ‘benim en temel projem kadın projesidir ve bu projem yarım kaldı. Toplumun kurtuluşu ve özgürlüğü kadına bağlıdır’ dediğini hatırlatan Malatya, şöyle devam etti: “Önderlik, kadınlara öncülük verdi, kendi özgünlüğünde kendilerini yaratması için çaba harcadı. Kadın hareketinin gelişimi için bu emek ve çabayı sürdürüyor. İnsanlığın kurtuluşunu kadının kurtuluşunda gördü. Kadın özgürleşmezse toplumun da özgürleşmeyeceğini dile getiriyordu. Derin köleliği yaşayan kesimin kadın olduğunu, özgürlüğün de kadında başlayacağını hep söyledi. Kapitalist modernite güçleri ise tam tersine kadını öldürmek, yok saymak, statüsüzleştirmek için plan ve projelerini devreye koydu. Önderliğe yapılan komplo da bunun gereğiydi.”

ŞİMDİ DE KADINLAR ÖNCÜLÜK EDİYOR

Şimdi de her yerde kadınların ayakta olduğunu; en başta da Leyla Güven şahsında açlık grevlerinin çoğuna kadınların öncülük ettiğini kaydeden Malatya, kadın hareketi olarak bu açlık grevlerini sonuna kadar sahiplendiklerini vurguladı. “Leyla Güven halkın iradesiyle seçilen bir milletvekili. Direnişçi bir kadın. Kendi öz değerlerine bağlı bir kadın. Oldukça anlamlı ve değerlidir” diyen Malatya, devletin hileli hamlesine rağmen soylu direnişinden asla vazgeçmediğini altını çizdi.

ETRAFLARINDA ÇEMBER OLUŞTURMALI

Leyla Güven öncülüğündeki direnişçilerin, fedai bir ruhla Kürt Halk Önderi’ni sahiplendiğini ve tecridin sonlandırılmasını talep ettiğini ifade eden Malatya, “Onun için de tüm halkımız açlık grevi eylemcilerinin etrafında bir çember oluşturmalı. Açlık grevinde olan yoldaşları da sahiplenmek gerekiyor. Çok kritik bir süreç, her an şahadetler olabilir. Büyük serhildanların olması gerekiyor, tecridi ancak böyle kırabiliriz” şeklinde konuştu.

TÜM KORKULAR AŞILMALI

“Hem kendi sistemimizi inşa etmemiz hem de serhildanları örgütlememiz gerekiyor” diyen Malatya, şöyle devam etti: “Zaten Kürt halkına ve kadına reva görülen kölelik statüsüdür. Buna karşı yapmamız gereken özgürlük mücadelesini yükseltmektir. Kürt halkı ve kadınları tüm korkuları aşacak pozisyondadır. Kadın ordulaşması ve siyasal örgütlenmesi önemli bir evreye ulaştı. Kadın hareketi insanların umudu haline geldi. Direnişe kadınlar öncülük ediyor ama bu yeterli değil, tüm potansiyelimizle eylemlere katılmamız gerekiyor. Tüm potansiyelimizle sistemi inşa edersek Önderliğimizi de özgürleştirebiliriz.”

TECRİT KOMPLONUN DEVAMIDIR

Önümüzdeki süreçte de komplonun daha farklı strateji ve taktiklerle sürdürülebileceğini söyleyen Malatya, “Ortadoğu’da kalıcılaşmak isteyen uluslararası güçler, halk ve hareket olarak bizleri ve Önderliğimizi önünde engel olarak görmeye devam ediyor. Bundan dolayı da üç yıldır Önderliğimizle üç yıldır ne avukatları ne ailesi ne de heyet görüşebiliyor. Yani tecrit içinde tecrit, çok ağır koşullarda sürüyor. Bu durum, aynı zamanda Önderliğin de İmralı’da çok ciddi bir direniş içinde olduğunu gösteriyor.”

PARADİGMASIYLA EVRENSELDİR

Öcalan’ın paradigmasıyla evrensel olduğunu dile getiren Malatya, sadece Kürt halkı için bir sistemi esas almadığını, dünya halklarını da kapsadığını, dolayısıyla yüz yıllık bir paradigmayı inşa ettiğini söyledi. Uluslararası hegemon sistemin, Öcalan var oldukça paradigmasının ve öngördüğü sistemin de güç kazanacağını, kapitalist moderniteyi zorlayacağını bildiğini belirten Malatya, şunları kaydetti: “Kapitalist modernist sistem yok olmamak için tüm varlığıyla Önderliğe saldırmaktadır. Bunu bilerek komployu anlamak ve sürece yaklaşmak gerekiyor. 40 yıldır bizimle savaşan Türk devleti, aslında en zayıf dönemini yaşıyor ama sistem, ayakta tutmaya çalışıyor.”

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmak için her türlü yöntemi denediğini hatırlatan PAJK Koordinasyonu’ndan Dilan Malatya, seçimin Kürdistan halkı ve demokratik güçler için de çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Komployu boşa çıkarmanın bir ayağı da seçimlerdir. Kürt kadınları, seçimleri kazanmak için hem çalışmalı hem de buna öncülük etmeli. Her yerde oyların HDP’ye gitmesi için çalışması gerekiyor. Kürt kadınları olarak Önderliğimize borçluyuz. Kadın devrimi ve zihniyet devrimi yaparak, tüm saldırıları boşa çıkarmalıyız.”