Maxmûr İştar Meclisi, KDP’nin saldırılarını kınadı

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı İştar Meclisi, KDP'nin saldırılarına karşı herkesi sokağa çağırdı.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) İştar Meclisi tarafından yapılan açıklamada, KDP’nin özgürlük gerillalarına yönelik saldırılarını sert bir şekilde kınandı. Eyleme çok sayıda kadın katıldı.
Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitlerine saygı duruşu ile başlayan açıklama, Maxmûr Belediye Eşbaşkanı Rojîn Benek tarafından okundu.

'HALK SALDIRILARA KARŞI'

Açıklamada şöyle denildi:

"Yaklaşık beş aydır NATO’nun ikinci gücü Medya Savunma Alanlarına yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı. Güney Kürdistan topraklarının tümü bu saldırılarla işgal edilmek isteniyor ama Türk devleti şimdiye kadar herhangi bir ilerleme sağlayamadı ve dağlarda yenilgiye uğradı. Türk devleti kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlese de uluslararası kamuoyu bu saldırılara sessiz kaldı. KDP her zamanki gibi kendi ihanetçi rolünü oynayarak Kürtlerin kazanımını yok etmeye yönelik çalıştı. Son olarak KDP güçleri 7 kişilik bir gerilla grubunu pusuya düşürerek 5 gerillayı şehit etti. Biz KDP’nin bu tür eylemlerini kınıyor ve kabul etmiyoruz. Güney halkının sessizliği de eleştiri konusudur. Gün gelecek Güney halkı KDP’nin bu eylemlerine yeter artık diyecek ve KDP’yi kınayacaktır.
KDP şimdi de farklı gerekçelerle Şengal’e giderek kendi iktidarını orada oluşturmaya çalışıyor. KDP’nin gerçekliğini iyi bilen Şengal halkı ise bunu kabul etmiyor. Biz Mexmûr Kampı kadınları olarak Şengallilerin bu tutumunu kutluyor ve selamlıyoruz. Uluslararası güçlerden Şengal’in bir kez daha soykırıma uğratılmaması için tavır almasını istiyoruz.
Uluslararası güçlerin bu saldırılara karşı kendi sorumluluklarını yerine getirmesi için çağrıda bulunuyoruz. Kürt halkı dört parça Kürdistan’da bu saldırılara karşı alanlara akmalıdır. Medya Savunma Alanlarına ve Şengal’e yönelik her türlü saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz.”