MKGP, Yıldız ve TMMOB'a dönük linci kınadı

MKGP, Gazeteci Güler Yıldız ve kendisine ödül veren TMMOB'a dönük saldırıları kınadı, "Asla geri durmayacağız" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Jin TV Yeşil Pencere Ekoloji Program Yapımcısı ve Sunucusu Güler Yıldız’ın hedef alınmasına dönük yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Mimar Emre Madran anısına bu yıl altıncısını düzenlediği 'Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri'nin, Uluslararası Televizyon Haberciliği dalında Doğa tahribatları, HES ve Maden Ocakları haberleri ile ödüle layık gördüğü Jin TV Yeşil Pencere Ekoloji Program Yapımcısı ve sunucusu Güler Yıldız ve ödülü veren Mimarlar Odası Ankara Şubesi kimi çevreler tarafından hedef alınarak adeta bir lince maruz bırakılmıştır" denildi.

'ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bağımsız, tarafsız gazeteciliğin suç sayıldığı Türkiye’de hakikati her koşul altında açığa çıkaran gerçek gazeteciler her zaman iktidar ve ona yakın çevreler tarafından tehdit unsuru olarak görülerek, iftira, karalama ve daha da ileri giderek gözaltı, tutuklama ile karşı karşıya bırakılmaktadır.
Gasp ve talanla şirketlere sunulan doğaya ve yine askeri operasyonlar sonrası yakılıp yok edilen coğrafyamıza dönük yaşatılan doğa tahribatını tüm gerçekliği ile kamuoyu ile paylaşan meslektaşımız Güler Yıldız’ın hedef haline getirilmesi de bununla bağlantılıdır. İktidar ve yandaşları; doğaya, kadına, çocuğa ve toplumsal tüm değerlere karşı geliştirdiği yok sayma, asimilasyon, talan, kırım politikalarını pervasızca hayata geçirirken buna dur diyen cesur kalemlerin varlığını asla gözardı etmemelidir. Kalemimizin mürekkebi, sözümüzün kelimeleri cesarettir, hakikattir.  
Biz kadın gazeteciler olarak meslektaşımız Güler Yıldız’a ve Mimarlar Odası'na dönük gerçekleştirilen bu linç politikasını kınıyor, gerçeği her koşulda ifade etmekten asla geri durmayacağımızı bir kez daha yeniliyoruz."