Oğlunun mezarlığına konteyner gönderdi, 15 yıl hapsi isteniyor

Çatışmada yaşamını yitiren oğlunun mezarlığında namaz kılınması için konteyner satın alan Anne Dilşah Özgen'in, 'örgüte yardım'dan hapsi isteniyor.

Batman'ın Sason ilçesinde 1999 yılındaki çatışmada yaşamını yitiren Ferdi Özgen'in annesi, Amed Barış Anneleri Meclisi Üyesi Dilşah Özgen'in de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Türk yargısı, Özgen'in, Lice'de oğlunun bulunduğu mezarlıkta namaz kılınması ve abdest alınması için hayır amacıyla satın aldığı 4 konteyneri 'örgüte bilerek isteyerek yardım etmek' kapsamında değerlendirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Özgen ile konteynerleri satan, nakleden ve bunun montajını yapan firma sahipleri, yetkilileri ve çalışanları E.K., H.K., H.S., İ.E., K.D., M.E., M.C. ve Y. N.E hakkında "örgüte üye olmak" ve "örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçlarını işlediği iddiasıyla 7.5’ar yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, 'konteynerlerin 3 Ağustos 2016'ta teslim edilmesine rağmen ödemenin hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde 6 gün sonra, 9 Ağustos 2016'da yapıldığı, firma sahibi E.A'nin hiç tanımadığı bir kişiye konteynerleri teslim ederek 1 hafta sonra parasını almasının haklı olarak dikkat çektiği' iddia edildi.

İlk duruşma 10 Temmuz'da Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olacak.

2 OĞLU YAŞAMINI YİTİRDİ, EŞİ KAYBEDİLDİ

6 çocuk annesi 81 yaşındaki Dilşah Özgen’in oğlu Mefair Özgen, 1992 yılında İstanbul'da polisler tarafından yaralı olarak yakalandı. Narkoz verilmeden ameliyat edilen Özgen, durumu ağırlaştıktan 3 ay sonra yaşamını yitirdi. Özgen'in eşi Fikri Özgen 27 Şubat 1997'de Çankırı Cezaevi’ndeki oğlunu ziyaretten dönerken Amed'de kaybedildi. Oğlu Ferdi Özgen de Batman'ın Sason ilçesindeki çatışmada yaşamını yitirdi.