PAJK: Özgürlük ruhuyla mücadeleyi yükseltelim

PAJK, tüm kadınları, gençleri, halkımızı, özgürlük arayışı olan tüm kesimlerin Newroz bayramını kutlayarak, direniş ve özgürlük ruhuyla mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

PAJK Koordinasyonu Newroz Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

PAJK açıklaması şöyle:

“Ortadoğu halkları açısından zulmünün kalesi ve karargahı olan zalim Dehak’ın iktidarına son verilip özgürlük meşalesinin yakıldığı gün olan Newroz tüm halkların hafızasında bir bayram olarak yer bulmuştur. Tüm Ortadoğu halkının, bağımsızlık ve özgürlük yolundaki kadınların, Kürdistan halkının, direniş ruhuyla eylemde olan ve mücadele eden herkesin Newroz direniş ve özgürlük bayramını kutluyoruz.

Özgürlük bilinci ve iradesinin yaratıcısı olan Önderliğimizin ve Rêber Apo ile özgür yaşamı yaratmak için her günü bir mücadele gününe çeviren tüm özgürlük savaşçılarının Newroz’unu kutluyor ve özgürlük yakındır diyoruz.

Apocu özgürlük çizgisiyle bütünleşen ve “direnmek yaşamaktır” şiarıyla bir mücadele geleneği yaratan Mazlum Doğan, Zekiye, Rahşan, Ronahi-Berivan, Sema ve Zülküf Gezen şahsında özgür yaşamın büyük bedelleri haline gelen şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Newroz halklar için direniştir, özgürlük ruhudur, mücadele ile kazanılan yeni yaşamın sembolüdür. Zulme karşı direnmektir. Demirci Kawalardan Mazlum Doğanlara, Zekiyelerden Zülküf Gezen’e fedaileşen ve özgürlüğü uğruna her bedeli göze alan Kürt halkının ayağa kalkışıdır. Hareket ve halk olarak, topyekûn bir özgürlük direnişi içindeyiz. Dört parça Kürdistan’da, dağlarda, şehirlerde, halkımızın olduğu her yerde büyük bir direniş sürüyor.

2019 Newroz’unu “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesiyle karşılıyoruz. Bu direniş Newroz ve Kahramanlık haftasında daha da yükselecek, faşizme en büyük cevabı halkımızın kitlesel mücadelesi verecektir. Faşist iktidar ne kadar saldırırsa saldırsın gelişen direniş eylemleri karşısında duramayacaktır. Nasıl ki bin yıllar önce Kürtler öncülüğünde bu topraklardaki zalim Dehak’ın imparatorluğuna son verildiyse bugün de faşist Erdoğan’ın imparatorluk hayallerine son vereceğiz. Faşizmi yıkacağız ve özgürlüğün yaratıcısı olan Önderliğimizin özgürlüğünü yaratacağız.

Milliyetçiliğe karşı demokratik değerleri, halkların birlikte mücadelesini ve kardeşliğini, cinsiyetçi saldırı ve katliama karşı kadın özgürlüğü ve iradeleşmesi, dini siyasi çıkarlarına alet etmeye karşı kültürel bir direniş olarak dinin demokratik sahiplenişi, topyekun toplum kırıma karşı komünal değerlerle toplumu savunmayı hedefleyen mücadelemiz zaferi yaratacaktır. Zafere yürüyüşümüz çok görkemli ve şanlı olacaktır. Tecrit kırılacak, soykırımcı sömürgeci sistem yerle bir edilecektir.

Bu temelde tüm kadınları, gençleri, halkımızı, özgürlük arayışı olan tüm kesimlerin Newroz bayramını kutlarken, direniş ve özgürlük ruhuyla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”