PAJK Amed’de şehit düşen komutan Axin ve yoldaşlarını andı

PAJK Koordinasyonu, 17 Eylül’de Amed’in Licê ilçesinde şehit düşen gerilla komutanı Axin Muş ve yoldaşlarını andı.

Yazılı bir açıklama yapan PAJK Koordinasyonu, “Değerli komutanımız, Parti yöneticimiz Axin Muş ve beraberinde şehit düşen Agit Berxwedan, Rohat Pasur ve Demhat Setkar yoldaşlarımızın şehadeti önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Kapitalist sistemi ret edip Avrupa’dan Kurdistan dağlarına yol aldığı ilk günden itibaren taşıdığı kararlılığı son nefesine kadar sürdürdü. Kimliği inkar edilen kadim Kürt halkının, yasaklı ülke Kurdistan’ın, ezilen tüm kadınların yılmaz devrimcisi olarak hayallerini, tanrıçaların izinde sürdü. Kurdistan dağlarına kadınların özgürlük ruhunu, özlemini nakşetti. Kadın özgürlük mücadelesinin mayalandığı dağlara tutkuyla sarıldı, kadınların özgürlük ruhuyla bütünleştirdi. Faşist işgalcilere, erkek egemen sisteme karşı kadınların mücadele bilinci ve Rebêr APO çizgisinde fedai kararlaşması oldu. Axin yoldaş, halkına, yoldaşlarına en derin sevgi ve bağlılık duygularını devrimci yürüyüşünün hep katığı yaptı.

PAJK Meclis Üyesi Axin Muş yoldaş, partileşme özelliklerini şahsında muazzam oluşturan, Önderlik gerçeğinde kendisini dirhem dirhem yapılandıran seçkin bir militan ve öncümüzdür. Axin yoldaş, Önderlik paradigmasının zihniyet ve kişiliğini kendisinde oluşturan yeni sosyalist kadın kimliğidir. Mücadeleyle kendini yaratmanın sınırsızlığını ortaya koyarak yoldaşlarına ve tüm kadınlara ilham kaynağı oldu. Her yönüyle örnek alınan yaşam felsefesine sahip Axin yoldaş, yaşamda ve savaşta zafer kişiliğini temsil eden özgürlük gerillasıydı. Gerilla sahalarında görev yürüttüğü sürece üstün başarıların sahibi oldu. Yüzlerce özgürlük fedaisini eğittiği gibi bizzat mücadelenin en ön sahalarında yerini alarak öncülük görevlerini yerine getirdi. Emekle yoğrulan tecrübesiyle, ideolojik-politik-askeri bilinci ve bir o kadar mütevazı duruşuyla, radikal tutumu, berrak fikirleriyle en zorlu süreçlerin militanlığını yaparak kadın devriminde tarifsiz öncü rol oynadı.

Parti yönetimi olarak kadın özgürlük çizgisinin öncülüğünü kusursuz yerine getirdi. Axin yoldaş, özgür kadın kimliğinin en yalın temsilini yaparak özgürlüğü yaşamıyla bütünleştirdi. Axin yoldaş, her bir kadın için hayati olan, kadın mücadelemizin özünü ve amacını oluşturan Özgür Kadın Kimdir, Nasıl Yaşar arayışının sembolüdür. Kadın mücadelemiz Axin yoldaş ve binlerce eşsiz fedainin eşsiz emeğinin eseridir. Bu hakikate bağlı kalarak yüce şehitlerimizin izinde kadın devrimini başaracağız. Bunun yolu Kurdistan’da faşizmi yerle bir ederek, işgali sonlandırma ve özgürlüğü sağlamaktır.”