PAJK: Leyla yoldaşın anısı mücadelemize ışık olacak

PAJK: Öncü militan olan Leyla yoldaşın mücadelesinin zafere yürümesini sağlayacağız. Anısı mücadelemizde ışık olacak ve yürüttüğü mücadeleyi tüm Kürt halkının, ezilenlerin ve kadınların özgürlük beklentisine ulaşma ve başarma sözü ile taçlandıracağız.

PAJK Koordinasyonu, KJK Yürütme Konseyi Üyesi Filiz Aslan'ın (Leyla Agiri) şehadetine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

PAJK, “Kürdistan’da kadın özgürlük mücadelesinde önemli bir isim olan, hayatı pahasına öncülük yapan Leyla Agiri arkadaşımızı faşist TC’nin alçakça bir saldırısında şehit verdik. Başta özgürlük uğruna direnen tüm kadınların ve halkımızın ve değerli yurtsever ailesi olmak üzere herkesin başı sağ olsun diyor ve anısına kadın özgürlük devrimini gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz” dedi.

LEYLA İSMİ KÜRDİSTAN’DA ÖNCÜ KADININ ADIDIR

“Leyla ismi Kürdistan’da öncü kadının adıdır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Direnişin her tarihsel aşamasında beliren bu isim Leyla Kasımlardan Leyla Kaplanlara, Leyla Wali Hüseyinlerden Leyla Agirilere kadar Kürdistan’ın her yerinde mücadeleci kadının ortak ismi oldu, olmaya devam edecektir.

Leyla yoldaş 1995 yılında Önderlik ile buluştuğunda özgürlükle sözleşti, zaferle bakıştı ve kendini yeniden yaratmanın gücünü kazandı. Ondan sonra Önder APO’nun felsefesinde kendini yaratmak ve derinleşmek hep temel gayesi oldu. Önder APO’nun düşüncelerinin ve yaratımlarının militanı olmaktan her zaman gurur ve kıvanç duydu. Ve mücadeleye bu onurla, büyük bir inançla katıldı. 

Bu inançla mücadelenin her kesitinde, her mevzisinde ve zamanında hep öncü olarak yerini aldı. Leyla arkadaş şahsında, askeri alanda savaşçılıktan komutanlığa uzanan bir serüveni, ideolojik çalışmalarda bilge bir kadının duruşunu, toplumsal inşada militanca katılımı ve kadın özgürlük mücadelesinin her alanında onun emeğini görürüz. Demokratik çözüm ve barış inancının güçlü bir kadın öz savunmasından geçtiğine inanarak bulunduğu çalışma alanlarında demokratik konfederalizmin inşasında büyük bir rol oynamıştır. Tüm zorluklara rağmen devrimci moral ve coşkusunu koruyarak başarı azmini taşımıştır.

KÜRT KADINLARI LEYLA YOLDAŞIN YOLUNDA YÜRÜYECEK, MÜCADELEYİ YÜKSELTECEKTİR

 Kadın ordulaşmasında iradeleşip çelikleşen, kadın kurtuluş ideolojisiyle bilinci güçlenen ve kadın partileşmesinde örgütlenen güçlü bir kadın oldu Leyla yoldaş. Yeni paradigma ile buluşturduğu güçlü özellikleriyle, derin yurtseverlik bilinciyle ve kadın özgürlüğüne olan derin inancı ve mücadelesiyle kendini tüm kadınlara, halkımıza ulaştırarak ve çoğaltarak yeniden var etmenin onurunu yaşadı. Bu anlamı ile YJA STAR, PAJK, KJK ve kadın özgürlük mücadelesinin birçok alanında komutanlık, yöneticilik ve öncülük rolünü hakkıyla oynadı. Onun öncülüğünü tecrübelerle yüklü amansız mücadelesinde kararlı, istikrarlı, azimli, iradeli ve derinlikli mücadelesinde görürüz. Leyla arkadaş her anlamda aktif, fedakar ve öncü bir katılımın sahibi olarak APO’cu militan kimliği temsil etti. Faşist TC devleti tarafından hedef alınmasının nedeni de budur. Bu anlamda kadın özgürlük mücadelemiz açısından zafer ulaşmanın ve başarmanın intikamı yemini olmuştur.

Leyla arkadaşın şehadeti onu tanıyan herkesi derinden etkilemiş ancak mücadele azmini daha fazla güçlendirmiştir. Ancak “bir gider bin geliriz” felsefesiyle Kürt kadınları bu direnişin ardılları olarak Leyla yoldaşın yolunda yürümeye, direnmeye, mücadeleyi yükseltmeye devam edecektir. Erkek egemen, faşist ve vahşi düşman gerçeğine karşı her zamankinden daha güçlüyüz, her zamankinden daha öfkeli ve intikam doluyuz. PAJK olarak öncü militan bir kişilik olan Leyla yoldaşın mücadelesinin ve anısının zafere yürümesini sağlayacağız. Anısı mücadelemizde ışık olacak ve yürüttüğü mücadeleyi tüm Kürt halkının, ezilen insanların ve kadınların özgürlük beklentisine ulaşma ve başarma sözü ile taçlandıracağız.”