PAJK Sema Yüce’yi andı: Özgür kadın kimliği oldu

PAJK Koordinasyonu, Sema Yüce’yi 23’üncü şehadet yıldönümünde anarak, Yüce’nin “özgür kadın kimliği” olduğunu belirtti.

PAJK Koordinasyonu kendi internet sitesi üzerinde yayınladığı anma mesajında Sema Yüce ve binlerce şehidin geliştirdiği ve devrettiği mücadele gerçeğinin, bugün tüm yoğunluğuyla Kürdistan’ın dört parçasında, Kürdistanlı kadınların öncülüğünde devam ettiğine vurgu yaptı.

DEVRETTİĞİ MÜCADELE DÖRT PARÇADA SÜRÜYOR

Anma mesajı şöyle:

“Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak, kadın özgürlük ideolojisinin öncüsü ve mücadelecisi olan Sema Yüce (Serhildan) yoldaşın şehadetinin 23’üncü yıldönümünde, Sema, Gulan, Zilan yoldaşlar şahsında tüm özgürlük şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz söz ve kararlılığımızı bir daha yineliyoruz.

Sema yoldaş 1971 yılında Agirî’de dünyaya geldi. Direnişçi ve yurtsever bir toplum gerçekliğinde büyüdü. Direnişçi toplum gerçekliği Sema yoldaşın kişilik yapılanmasında da direnişçi toplum geleneğini yaratmıştır. Kürdistan’da direnişçi kadın gerçekliği, tüm dönemlerde onur mücadelesinin öncülük ruhunu yaratmıştır. Sema yoldaş bu kişiliği ile özgürlük hareketini tanımış ve 1991 yılında özgürlük hareketine katılmıştır. Direnen tüm toplum ve ulusların direniş tarihinde öncü kişilikler yaşanan sürece damga vurmuştur. Bu tarihsel gerçeklik Kürdistan’da Önder APO’nun fikir ve felsefesinin öncülüğünde özgür kadının yaratılmasıyla yeni bir yaşam yaratmıştır. Sema Yüce yoldaş öncü kişiliğini Önder APO’nun felsefesi ve ideolojisi temelinde yarattı. Kürdistan’da yaratılan erkek zihniyetine ve kadını-erkeği esir alan cinsiyetçi toplumun gelenekselliğine karşı, kişiliğinde muhteşem bir iç mücadele geliştirmiştir. Sema yoldaş, bu büyük mücadeleyi bir halkın varlığı ve özgürlüğü adına, Kürdistan’da özgür kadının yaratılması adına kendi kişiliğinde geliştirmiştir. Sema yoldaşın ve binlerce şehit yoldaşımızın geliştirdiği ve bizlere devrettiği mücadele gerçeği, bugün tüm yoğunluğuyla Kürdistan’ın dört parçasında, Kürdistanlı kadınların öncülüğünde devam etmektedir.

‘SEMA YOLDAŞ KADIN KURTULUŞ İDEOLOJİSİNİN ÖNCÜSÜ OLDU’

Kürdistan Özgürlük Partisi ve özellikle de Kadın Özgürlük Partisi olarak Sema Yüce yoldaşımızın 23’üncü şehadet yıldönümünde, soykırımcı saldırılar ve yeni tasfiye planlarıyla karşı karşıyayız. Önderliğimize karşı yürütülmekte olan ağırlaştırılmış tecrit, tüm yoğunluğuyla devam etmektedir. Komplocu güçler nasıl ki 1999 yılında Önder Apo’nun esir alınmasıyla özgürlük hareketimizi ortadan kaldırmak istediyseler, bugün aynı soykırımcı zihniyetle saldırılarına devam etmektedirler. Sema yoldaşımız Önder APO şahsında, Kürdistan halkına ve kadınlarına yönelik geliştirilmek istenen büyük komployu fark ederek komplocu güçlere cevap olan yoldaşlarımızdan biri oldu. Zindanda soykırımcı Türk devletinin zihniyetine ve faşizme karşı, Sara, Kemal ve Mazlumların çizgisinde özgür kadın kimliğini temsil etti ve direndi. Çünkü Sema yoldaş kadın kurtuluş ideolojisini kişiliğinde yaşamsallaştırdı ve onun öncüsü oldu. Sema yoldaşımız ve yüzlerce şehit yoldaşımız Önder APO etrafında özgürlük ateşi ile bir çember oluşturdular ve ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şiyarı ile komployu anlayışı yenilgiye uğrattılar. Önder APO tarihi duruş ve direnişçi kişiliği, şehitler gerçeğine ve çizgisine bağlılığı ile 22 yıldır özgür Kürdün varlığı ve savunması için, ahlaki-politik toplumun yaratılması ve kadın devriminin kalıcılaştırmak için İmralı’da tarihi bir direniş gerçekleştirmektedir. Önderliğimiz şehitler gerçeğinde her zaman tarihsel adımlar atarak düşmana tarihi cevap verdi ve mücadele gerçekliğini şehitler hakikatiyle büyüttü. Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak, bizler bu büyük hakikat ışığında bugün mücadele ediyoruz. Sema yoldaşımızın söylediği gibi ‘Nasıl ki gökyüzünde iki güneşe yer yoktur, kadın için de iki moral kaynağı olamaz’ ve bu temelde Önder APO’nun felsefe ve ideolojisini, kendi özgür kişiliğini yaratma esası yapmıştır.  Bu tüm kadın militan ve devrimciler için aydınlık kaynağı olmuştur.

‘TARİHİ BİR MÜCADELE DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ’

Bizler bugün şehitlerimizin yarattığı ve bizlere devrettiği bu tarihi miras ve kazanımlar ile, AKP-MHP ortaklığı ile faşizmin doruklarını yaşayan işgalci ve faşist Türk devletine ve komplocu güçlere karşı, devrimci halk savaşı stratejisinde büyük bir savaş halinde ve mücadele yürütüyoruz. Her bir YJA-Star gerillasının şahsında, Sema, Gulan ve Zilanlaşmanın fedailik çizgisi ile tarih yeniden altın harflerle yazılıyor. Tüm Kürdistan’da özgürlük hareketi ve Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak tarihi bir mücadele dönemi yaşamaktayız. Sema Yüce yoldaşımızın ardılları tüm Kürdistan ve faşist Türk devletinin zindanlarında, özgür yaşam uğruna direniyorlar. Şehit Sema ve Zilan yoldaşlarımızın izinde söz veren yoldaşlarımız, Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için faşist Türk devletine karşı emsalsiz bir direniş sergiliyorlar. Bugün YJA-Star gerillalarının Zagros, Zap, Metina ve tüm Kürdistan dağlarında sergilemekte olduğu çelikten irade ve kararlılık, kaynağını Sema, Gulan ve Zilan yoldaşlarımızın Kürdistan’da yaratmış olduğu hakikatten almaktadır. Bu Kürt kadınının, Özgür Önderlikle yoldaşlığını, ona bağlılığını ve kararlılığını göstermektedir. Eğer Sema ruhuyla mücadele eder, Zilan’ın eylem taktiği ve tepkisi ile savaşır ve Gulan yoldaşımızın fedailik çizgisine bağlılıkla devrimci halk savaşına katılırsak; özgür yaşam gerçeğini ve ebedi hakikati Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada kadın öncülüğünde süreklileştirebiliriz.  

‘KÜRDİSTAN’DA İŞGALCİLİK YENİLECEKTİR’

Bu umut ve inançla bir kere daha Sema Yüce yoldaşı, tüm haziran ayı şehitlerimizi, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, onlar verdiğimiz sözü yineliyoruz. Bu topyekun saldırılara ve tasfiye planlamalarına karşı, şehitlerimizin çizgisi, kadınların ve halkların mücadelesi başaracaktır, Kürdistan’da sömürü ve işgalcilik yenilecektir diyoruz."