PAJK: Zilan çizgisinde mücadele etmek dönemin dili ve eylemidir

PAJK: Düşmanı kahreden Zilan çizgisinde savaşmak, mücadele etmek, ihanete karşı durmak dönemin dili ve eylemidir. Düşmana ve ihanete karşı yeminimiz Zilan yeminidir.

PAJK Koordinasyonu, Dersim’de 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın (Zilan) şahadet yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. PAJK, “Kadın Partileşme manifestomuz ve fedai çizgimiz olan Zeynep Kınacı-Zilan yoldaşı şahadetinin 24. yılında özgür kadın, özgür ülke, özgür Önderlik sözleşmemiz temelinde anıyor, sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

PAJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Düşmanın, erkek egemen sistemin tüm saptırma, demogoji ve saldırılarına rağmen Önderlik çizgisi Zilanlaşan kadın gerçeğini yaratmıştır. Zilan yoldaş, uluslararası komploculuğun 6 Mayıs 96’da Önderliğimize yönelik suikast girişimine ve yine düşmanın gerillaya yönelik askeri imha operasyonlarına karşı büyük kararın ve büyük eylemin sahibi olarak tarih yazmıştır.  Önderliğimizin Zilan yoldaşın çağrısına verdiği cevap PAJK’ın oluşum çizgisi, ilkeleri olarak sembolize edip kadın kurtuluş ideolojisinin ilanını gerçekleştirmek oldu. Cinsiyetçi kültür ve sömürgeci sistemden kopuş, özgür kadın iradeleşmesinde doğuş olarak sembolleşen Zilan yoldaş, Kürdistan’da yeni yaşamın adı oldu. Zilanlaşma, sömürgeciliğin, erkek egemen sistemin beyninde ideolojik patlama, öz savunmayla var olma, örgütlenmeyle kadın özgürlükçü toplum sistemini yaratmanın iddiası ve kararıdır. Dolayısıyla Zilan gerçeğine sadece başarılı askeri fedai bir eylem olarak bakamayız. İlkedir. İlkeden vazgeçmemek, şehitler çizgisinden vazgeçmemektir. Bunun da gereği olarak devrimi başarmaktır. Bu şehitlere bağlılık sözümüz ve pratiğimiz olacaktır. Olağanüstü zor koşullarda yürütülen özgürlük mücadelemizde her ne olursa olsun sınır, engel tanımayan, en imkansız şartlarda bile başarı yolu açan yüce şehitlerimiz, parti çizgisinde öncülük ve netliktir. Şehitler gerçeği ideolojik-askeri-politik bütünlüğün pratikleşmesidir.  

Döneminde tehlikeleri zamanında görerek eylemiyle müdahale eden Zilan yoldaş, sadece bir döneme değil, tarihe öncülük etmiştir. Günümüzde de Kürdün inkarına, imhasına, kadınların katliamına hız veren faşist AKP iktidarı ve çok açıktan dayandığı ve kullandığı Barzani işbirlikçiliği ve ihaneti en tehlikeli boyutlara varmıştır.  Bu komplocu siyasette ısrardır.  Öyle ki, Kürt halkının tüm özgürlük kazanımlarını düşmana peşkeş çeken, düşmanın ‘en iyi Kürt ölü Kürttür’ siyasetini doğrularcasına cenazelere basarak iktidar ihtişamını koruyan Barzanicilik politikası yerle bir edilmeye mahkumdur. Düşmanın her türlü saldırılarını ve komplocu, ihanetçi çizgiyi bertaraf etme Zilanca çağrıyı pratikleştirmek olacaktır. Düşmanı kahreden Zilan çizgisinde savaşmak, mücadele etmek, ihanete karşı durmak dönemin dili ve eylemidir. Düşmana ve ihanete karşı yeminimiz Zilan yeminidir.  Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ulusal birlik ruhuyla serhildanlarla dönemi karşılamaya çağırıyoruz.“