Polis, 'duran kadınlar'a saldırdı: 13 gözaltı

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e destek vermek için “durma eylemi” yapan 13 kadın gözaltına alındı. Kadınlar darp edildi.

Amed'in Yenişehir ilçesi Ofis Semti Sanat Sokağı’nda bir araya gelen 13 kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için 133 gündür açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e destek vermek amacıyla “durma eylemi” yaptı. Güven’in fotoğrafının üzerinde bulunduğu beyaz fularlar takarak, bir süre durma eylemi yapan 13 kadın, polislerce çembere alındı. 

ÖNCE DARP, SONRA GÖZALTI

Polislerin dağılmalarını istediği kadınlar, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Polis saldırısına uğrayan ve aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Rewşen Karademir, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Sur İlçe Eşbaşkanı Sevim Coşkun, HDP Parti Meclis Üyesi Nevriye Çur, TJA aktivistleri Safiye Akdağ, Remziye Sızıcı, Ronda Bat, Halime Akyol, Leyla İnal, Ayten Aytin ve Ayfer Bakır’ın bulunduğu 13 kadın, gözaltına alındı.

Kadınlar darp edilerek gözaltına alınırken, polislerin kalkanlarını havaya kaldırarak gazetecilerin görüntü almasını engellemesi dikkat çekti. 

FARİSOĞLULLARI: BU DİRENİŞ SÜRECEK

Bu sırada Sanat Sokağı’na gelen HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, “Leyla Güven 133 gündür açlık grevinde. Şimdi bu devlet yasalarını, hukukunu işletmediğinden kaynaklı bu direniş yapılıyor. Bu zulmün sonu gelecek. Dost düşman bilsin ki bu direniş sonuna kadar devam edecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.