Polisler engelledi, kadınlar haykırdı: Binlerle sokakları dolduracağız

Bakırköy'de kadınların yapmak istediği eylem polis tarafından engellendi. Kadınlar, "8 Mart'ta binlerle sokakları dolduracağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi'nin, “Kadınlar için adalet” kampanyası kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. 

Polis, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kadını ablukaya aldı.

Kadınlar ise “AKP kongrelerine pandemi yok da kadınlara mı var?” diye tepki gösterdi.

Kadınlar, AKP-MHP iktidarının 8 Mart'ı hedef aldığına dikkat çekerek, "Binlerle sokakları dolduracağız. Mücadelemiz sürecek” mesajını verdi.

“İsyanımız özgürlüğümüz için” yazılı pankartın açıldığı eylemde, cezaevlerinde rehin tutulan HDP’li kadın siyasetçilerin fotoğrafları taşındı.

Sık sık, “ Jin jiyan azadî” sloganlarını atan kadınlar adına HDP Milletvekili Züleyha Gülüm bir açıklama yaptı.

Bugün HDP Kadın Meclisi olarak, 8 Mart startını verdiklerini duyuran Gülüm, “Her gün kadınlar katlediliyor, yoksullukla sınanıyor, güvencesiz çalışma ile karşı karşıya bırakılıyor” dedi.

Bakırköy’de yapmak istedikleri açıklamanın keyfi kararlarla engellendiğini hatırlatan Gülüm, kadınlar mücadelelerini görünür kılmak istediğine iktidarın polis ve yargı kararlarıyla karşılarına dikildiğini vurguladı.

Gülüm şunları kaydetti: “ Biz özgürlük mücadelemizi büyüttükçe, erkek egemen ve erkek şiddetine karşı mücadelemizi yükselttikçe, iktidarın gözaltı, tutuklama ve kelepçeleriyle karşı karşıyayız. Kadın siyasetçilerimizi gözaltı ve tutuklamalarla içerde tutsak etmek istiyorlar. Leyla Güven, Sebahat Tüncel, Figen Yüksekdağ şu an cezaevinde; kadın özgürlük çizgisinde bir siyaset yürüttükleri için cezaevindeler. Kadın arkadaşlarımızı tutsak etseniz de, mücadelemizi engellemeye çalışsanız da, buradan bir kez daha haykıralım; içerde ve dışarda, nerede olursak olalım, kadın isyanımızı büyütmeye devam edeceğiz, kadın özgürlük çizgimizden vazgeçmeyeceğiz.”

Polis müdahale etmeye çalıştığı eylem,” Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla sona erdi.