Polisten gazetecilere işkence: Fiziksel saldırı, cinsel arama dayatması

Haber takibi sırasında yaşadığı polis şiddetini anlatan Gazeteci Elfazi Toral, "Defalarca kalbime yumruk attılar, tekmelerle saldırdılar, çıplak aramaya maruz kaldım" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), İstanbul'da haber takibi sırasında gözaltına alınan ve polis saldırısına uğrayan JINNEWS muhabiri Elfazi Toral ile Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz için açıklama yaptı.

Beyoğlu’nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında yapılan toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.
JINNEWS Muhabiri Elfazi Toral, şunları söyledi: "Defalarca göğsüme, kalbime yumruk attılar. 5 saat gözaltı aracında bekletildim. Hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kaldım. Araçta bana tekmelerle vurdular. Sağlık sorunlarım olduğunu söylememe rağmen durmadılar. Emniyette polis, benim mukavemette bulunduğumu söylemiş. Emniyette şiddet devam etti. Çıplak aramaya maruz kaldım. Özgür Basın geleneğinden gelen gazeteciler olarak hakikat direnişini sürdüreceğiz. Onların saldırılarına karşı ısrarımızı sürdüreceğiz."

Sema Korkmaz da yaşadığı şiddeti anlattı, "Bütün bunlara rağmen bizim çalışmalarımız devam edecek. Özgür Basın susturulamaz” dedi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Elif Taşdöğen ise, polislerin kendi hukuklarını yok saydıklarını söyledi, "Burada hukuk devletinden çok polis devleti olduğunu görüyoruz. Tüm sürecin takipçisi olduk. Darplara ilişkin raporlar aldık ve hukuki sürecinin sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

JINNEWS Muhabiri ve MKG Üyesi Marta Sömek de hafta içerisinde Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İHD ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı. Marta Sömek, "Bu saldırılar karşısında mesleki faaliyetlerimizi yürütmekten, hakikati yazmaktan vazgeçmeyeceğiz" diye kaydetti.