PYD Kadın Meclisi: Katliama karşı isyana kalkalım

İşgalci Tür devletinin kadın iradesini hedef alan katliam ve işgal saldırılarına tepki gösteren PYD Kadın Meclisi, isyan çağırısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Meclisi, Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyünde gerçekleştirdiği kadın katliamına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, kadın ve sivillerin hedef alınmasının uluslararası hukukta suç olduğuna dikkat çekildi.

İşgalci Türk devletinin Kürtlere soykırım uygulamak istediği ifade edilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “İşgalci Türk devleti Kürtlere soykırım uygulamak için toplumda öncü olan kadını hedef alıyor. Saldırılar sonucunda şehit düşen 3 kadının ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunuyoruz. Onların mücadele çizgisinde yürüyeceğimizin sözünü veriyor ve saldırılara karşı alanlara akma çağırısı yapıyoruz. Sivillerin ve toplumun tüm kesimlerinin hedef alınması savaş suçudur. İşlenen savaş suçları BM sözleşmelerinin, Cenevre Anlaşması’nın ve uluslararası yasaların ihlal edildiği anlamına geliyor. Tüm bu kurumların Türkiye’nin suçlarına karşı önlem almaları gerektiğini ve vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.”