Qamîşlo'da 8 Mart mitingi: Kadınları ve Önder Apo'yu özgürleştireceğiz

Qamîşlo’daki 8 Mart mitinginde yapılan konuşmalarda, "Kadınların ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi büyüteceğiz" mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt, Arap, Süryani binlerce kadın Qamîşlo’nun Himo beldesinde düzenlenen 8 Mart mitingine akın etti.

Kutlama alanına şehit savaşçı kadınların fotoğrafları, Kongreya Star ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın kurumlarının bayrakları, siyasi partilerin bayrakları ve “Mücadelemiz kadın devriminin garantisidir” pankartları asıldı.

Kutlamaya, Suriye Kadın Meclisi Temsilcileri, Suriye demokratik Meclisi (MSD), Özerk Yönetim, YPJ üyeleri ve QSD üyeleri de katıldı.

'KADINLAR DEVRİMİ GARANTİ ALTINA ALACAK'

8 Mart mitinginde konuşan Kongreya Star Sözcüsü Remziye Mihemed, 8 Mart’ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm Suriyeli kadınlara adadı.
Kadınların örgütlenerek, yüzlerce savaşçının fedakarlıklarıyla kazandığı kazanımlara sahip çıkıp devrimi garanti altına alacağını kaydeden Mihemed: “Mücadelemiz tüm işgal edilen bölgeler özgürleştirilene kadar devam edecek. Kadınların ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi büyüteceğiz. Kadınlar yalnızca mücadeleyi büyütüp örgütlenerek özgürleşebilir” dedi.

'ÖZGÜR KADINLAR SÖZÜNÜ TUTAR!'

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi Sözcüsü Necla Temi, “Kadınlar tarih boyunca toplumda yok sayılmayı ve erkek egemen zihniyetini reddetti. Mücadele dolu bir tarihin ve verilen büyük fedakarlıkların ardından siyasi, askeri ve toplumsal alanda birçok kazanım elde edildi. Kadınlar devrimde kahramanlıklarıyla ve  duruşlarıyla tüm dünyayı derinden etkiledi. Sınırsız bir mücadele yürüttü, ortak değerleri savundu ve halklar arasında ortak yaşam sistemini oturttu” diye konuştu.

YPJ, kadın savaşçıların, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî başta olmak üzere işgal edilen bölgelerdeki kahraman Suriyeli kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Necla Temi, uluslararası topumu sorumluluklarını yerine getirmeye ve Türk devletinin kadınlara dönük saldırılarını durdurmaya, suçluları yargılamaya çağırdı.

YPJ Sözcüsü Nesrîn Abdullah ise “Özgür kadın söz verdiğinde bunu yerine getirir. Biz söz verdik ve tutacağız. Özgür kadın her zaman dünyanın ve toplumun olmaya devam edecek. YPJ’nin sizlere selamı var. Devrimimizi koruyacağımızın, Erdoğan ve Türk işgalini yeneceğimiz sözünü bir kez daha yeniliyoruz. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de bayrağımızı bir kez daha dalgalandıracağız. DAİŞ çetelerinin bayrağını nasıl indirdiysek çetelerin bayrağını da indireceğiz. Kadınların bayrağını dalgalandırmak için bütün dünya kadınlarının mücadele etmesi gerekir” diye konuştu.

Miting, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama ve mesajlarıyla devam ederken, müzik grupları da konser verdi.

Kadınlar, alanda el yapımı ürünlerini sergiledi.