​​​​​​​QSD: Amûdê’deki SİHA saldırısında 4 savaşçı şehit düştü

QSD, işgalci Türk devletinin dün Amûdê kırsalında Öz Savunma Güçleri’nin kontrol noktasına dönük düzenlediği SİHA saldırısında 4 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Öz Savunma Güçleri’nin Amûdê kırsalındaki bir kontrol noktasına yönelik SİHA saldırı sonucu 4 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı. 

Merkez açıklamasında olay sırasında çevrede bulunan çok sayıda sivilin de yaralandığını duyurdu. 

QSD ayrıca Türk devletinin Kobanê ve çevresine yönelik saldırılarında da bir çocuğun şehit düştüğünü 4 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını arttırması, halkın yoğunlukla yaşadığı bölgeleri doğrudan hedef alması uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini bir kez daha gösteriyor. Bu saldırılara karşı uluslararası bir tutum gösterilmeli ve işgalciler Suriye’nin işgal altındaki bölgelerinden çıkarılmalı.

Şehit ailelerine başsağlığı diliyor, meşru savunma çerçevesinde uygun askeri yöntemlerle şehitlerin intikamını alacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.”