RAJIN, gazeteci Nujiyan Erhan’ı andı

Özgür Kadın Basını (Ragihandina Azad a Jinan-RAJIN), Mart 2017’de KDP’ye bağlı silahlı güçlerin Şengal’e yönelik saldırısı sırasında hayatını kaybeden gazeteci Nujiyan Erhan’ı andı.

Kürt medyası çalışan Nujiyan Erhan, KDP’ye bağlı güçlerin 3 Mart 2017’de Şenagal’e bağlı Xanesor beldesine saldırısı sırasında hedef alınarak ağır yaralanmıştı. Başından yaralı olarak Hesekê hastanesine kaldırılan Erhan, 22 Mart günü hayatını kaybetmişti.

RAJIN Koordinasyonu, Nujiyan Erhan’ı hayatını kaybedişinin ikinci yıl dönümünde “saygıyla” anarak, gazetecinin taşıdığı “Nujiyan” (Yeni yaşam) adının anlamına gönderme yaptı. RAJIN, “Nujiyan’ın amacı, adının anlamıdır” dedi.

Gazeteci Erhan’ın 2005 yılında canlı kalkan eylemi ile birlikte Kürdistan dağlarına yönünü çevirdiğini belirten RAJIN, Erhan’ın en son DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarının hedefi olan Şengal’de bulunduğuna hatırlattı.

KDP güçlerinin o sırada Êzidî halkını DAİŞ çetelerine karşı korumasız bırakarak “ihanet” içerisine girdiğini belirten RAJIN, 3 Mart 2017’de bu kez KDP güçlerinin Şengal’e saldırdığını kaydetti.

RAJIN, “Bu ihanet saldırısı sırasında, Nujiyan yoldaş yine önde yer alıyordu. Bu kez Êzidîlere yönelik ikinci ihaneti belgeliyordu” dedi. Açıklamada “Öncü ve özgür basın emekçisi Nujiyan Erhan, görüntü çekerken KDP perşmergelerinin kurşunlarının hedefi oldu ve ağır yaralanarak, 22 Mart’ta özgürlük şehitleri kervanına katıldı” denildi.

Direnişçiler ve yeni yaşam arayışçılarının çizgisi var olduğu sürece, Nujiyan Erhan’ın da yaşayacağını kaydeden RAJIN, “Nasıl ki Nujiyan Erhan, Gurbetler, Xaliller, Denizler, Hebunlar ve çok sayıda yoldaşının takipçisi olduysa, biz de özgür basın emekçileri olarak aynı çizginin yoldaşları, yeni yaşamın arayışçıları ve Nujiyan olacağız” dedi.