RAJIN: Nûjiyanlar'ın mücadelesi bize güç ve ışık olacak

KDP tarafından katledilen Gazeteci Nûjiyan Erhan'ı anan RAJIN, "Onların mücadelesi bizim için güç, inanç ve gerçekleri anlatma ışığı olacaktır" dedi.

Kadın Özgür Basını (RAJIN), Şengal’de KDP’ye bağlı Roj çeteleri tarafından hedef alınarak katledilen Gazeteci Nûjiyan Erhan'ı andı.

Açıklamada, "Gazeteci ve kadın özgür basın çizgisi öncüsü Nûjiyan Erhan yoldaşı şehadetinin 7. yılında sevgi, minnet ve saygıyla anıyoruz. Onun şahsında özgür basın şehitlerini ve tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Özgürlük şehitlerine olan söz ve bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için mücadelemiz hakikatin izinde Nûjiyanlar'ın çizgisinde devam edecektir" denildi.

'DEVRİMCİ MÜCADELESİNİ KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE GELİŞTİRDİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadın özgür basınında, Nûjiyan Erhan yoldaş büyük bir emeğin sahibi oldu. Gurbeteliler'in çizgisinde Deniz Fırat ve Şilanlar'ın hakikat mücadelesini yürüttü. İki kimlikle özgürlük mücadelesi yürüttü. Hem öncü bir kadın devrimci hem de bir kadın gazeteci olarak kadın özgürlüğü için mücadele etti. Kadın özgürlük ideolojisi temelinde, yaşamdaki hedefini büyütü. Nûjiyan yoldaş, devrimci mücadelesini kadın özgürlük mücadelesinin ilkeleri temelinde geliştirdi. Özgürlük yürüyüşünde, engelleri hiçbir zaman kendisi için başarmama sebebi olarak görmedi. Nûjiyan yoldaşın bu özellikleri onu hayatta hep canlı tuttu. Mücadelenin yeni alanlarında, kadın özgür örgütlenmesinin oluşması için, başta dağ olmak üzere Şengal’de büyük bir emek verdi.Hakikat takipçisi Nûjiyan yoldaşın emek ve fedakarlığı, bugün özgür kadın özgür basın çizgisinin gelişmesinde büyük bir etki yaptı.

'HAKİKATİ ARAMAKTAN VAZGEÇMEDİLER'

Kadın özgürlük mücadelesi önemli bir süreçten geçiyor. Buna karşılık kapitalist sistem ve erkek egemenliği kadınlara yönelik çok sert saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılara karşı mücadele etmek ve erkek devlet zihniyetini teşhir etmek, kadın özgür basının görevidir. Gurbeteli ve Nûjiyanlar en zor zamanlarda soykırım saldırılarına karşı özgürlük mücadelesi ile karşılık verirken bugün de bizim bu görev ve sorumluluğu yerine getirmemiz gerekmektedir. Nûjiyan yoldaş ve özgür basının tüm şehitleri bu mücadelenin devam etmesi ve başarıya ulaşması için hakikati aramaktan vazgeçmediler. Biz kadın özgür basını olarak, bugün onların izinde bu mücadeleyi yürütmekteyiz.

'KDP BİLİNÇLİ OLARAK HEDEF ALDI'

2014 yılında DAİŞ çeteleri Şengal'e saldırıp özelde kadınlara ve Êzidî toplumumuza karşı ferman başlattıklarında, Nûjiyan arkadaş yönünü hemen Şengal’e çevirdi. Üç yıl Şengal'deki direniş cephesinde yer aldı. Êzidî toplumumuzun bütün acı anlarına şahit oldu. Bu duruşuyla kadınlar ve Êzidî toplumumız arasında önemli bir yer tuttu. Şehadetinin Êzidî toplumu ve özellikle kadınlar üzerinde büyük etkisi olduğunu biliyoruz. Êzidî kadınları Nûjiyan’ın her zaman anısına sahip çıkacak ve onun mücadelesini bir başarı örneği haline getirecektir.

İşgalci Türk devleti ve KDP'nin Êzidî toplumuna yönelik saldırıları bugün de devam ediyor. 3 Mart 2017'de KDP'nin Şengal'in Xanesor ilçesine düzenlediği saldırıda Nûjiyan yoldaş ağır yaralanmış, 22 Mart'ta şehit düşmüştü. Değerli devrimci Nûjiyan, KDP'nin ihanetine karşı çıktığı ve Kürt kamuoyunda bu ihaneti teşhir ettiği için, KDP tarafından bilerek hedef alındı. KDP’nin bu ihaneti hiçbir zaman unutulmayacaktır. Biz kadın özgür basın olarak, Nûjiyanlar gibi KDP’nin iş birliği ve ihanetine karşı olacağız. 2022 yılında da KDP'nin ihaneti ve Türk devleti ile yaptığı işbirliğiyle, Şengal'e ve gerillaya karşı büyük suçlar işlendi. Bilhassa KDP karşılarında duran Kürt kadınlarına karşı en büyük düşmanlığı yapıyor. Biz kadın özgür basın olarak, Nûjiyanlar gibi, bu onursuzluğa karşı sessiz kalmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz.

'ONLARIN MÜCADELESİ BİZE GÜÇ VE IŞIK OLACAK'

Bu temelde Nûjiyanlar'ın ve bütün özgür basın şehitlerinin mücadelesini, özgür ve eşit bir yaşam için çalışma ve mücadelemizin temeli yapacağız. Onların mücadelesi bizim için güç, inanç ve gerçekleri anlatma ışığı olacaktır. Özgür basın mücadelesinde saldırılara, baskılara, tutuklamalara ve susturma girişimlerine karşı asla geri adım atmayacaktır. Biz bu duruşu Nûjiyanlar'ın mücadelesinden öğrendik ve bu duruşu sürdüreceğiz. Onun umudu ve inancıyla, kadınların ‘jin, jiyan, azadî’ felsefesiyle özgürlük mücadelesi başarıya ulaşacak, hakikat mücadelesini her zamankinden daha fazla yükselteceğiz.
Biz Nûjiyanlar'ın ve özgür basının tüm şehitlerinin anısını bu inançla yaşatacağız. Biz bir kez daha Nûjiyan yoldaşı anarak, şehitler için verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz."