Reqalı genç kadınlar tecride karşı yürüdü

Reqalı kadınlar, işgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uyguladığı mutlak tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğü için alanlara çıktı.

Reqa Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde, İmralı tecridine karşı yürüyüş düzenlendi. Zenubiya Kadınlar Topluluğu, kadın büroları ve siyasi parti üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istedi.
Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde başlayan kitlesel yürüyüş Kadın Meydan’a kadar sürdü. Yürüyüşte, Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınayan ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çağrıda bulunan sloganlar atıldı.

'KADINLAR ABDULLAH ÖCALAN'IN FELSEFESİNE SAHİP ÇIKACAK'

Saygı duruşunun ardından Genç Kadınlar Birliği adına yapılan açıklama Letîfa Hesen tarafından okundu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin ve ortaklarının Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo üzerinden özgür fikirlerini hedef almak istediği belirtildi. Açıklamada, yıllardır demokratik ulus projesini hedef alan işgalci Türk devletinin, Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği her türlü işgal saldırılarına rağmen hiçbir şey elde edemediği kaydedildi.

Açıklamada, genç kadınların Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine sahip çıkacağı vurgusu yapıldı.

Reqa Zenûbiya Kadınlar Toplulukları adına ise Kafiya Kurdî tarafından okundu.
Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin büyük bir şiddetle kınandığı açıklamada, “İşgalci Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan'ın Ortadoğu'daki sorunlara çözüm niteliğindeki ve kendi çıkarlarına hizmet etmeyen fikirlerinden ve sömürü planlarından korktuğu gözler önünde” denildi.

Açıklamada "Kadın zaferi bir toplum zaferi anlamına geliyor. Önder Abdullah Öcalan'ın dediği gibi, bir erkek özgür olursa bir birey, bir kadın özgür olursa tüm toplum özgürleşir. Önderliğin fikirlerine sahip çıkmalı ve mücadelemizi onun çizgisinde sürdürmeliyiz” diye kaydedildi.