Rojhilatlı kadınlar ‘100 neden’ kampanyasını sahiplendi

Rojhilatlı kadınlar, “Diktatörü yargılamak için 100 neden” kampanyasını sahiplendi.

Başûrê Kurdistan’da yaşayan Rojhilatlı kadın aktivistler TJK-E’nin başlattığı “Diktatörü yargılamak için 100 neden” kampanyasına destek vererek İran ve Türk devletinin kadınlar üzerindeki baskıları kınadı.

25 Kasım 2020’de Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından başlatılan kampanya Başûrê Kurdistan’daki Rojhilatlı kadınlar yaptıkları bir eylemle kampanyayı sahiplendi.

Aktivist Fatim Seqizî tarafından okunan açıklamada şunlar belirtildi: “Rojhilatlı kadınlar olarak ‘Diktatörü yargılamak için 100 neden’ kampanyasıyla bir bütün olduğumuzu belirtiyoruz. Önder Apo’ya uygulanan tecridi kınıyor, tecride karşı başlatılan açlık grevi direnişlerini destekliyoruz. Ayrıca Leyla Güven şahsında Bakurê Kurdistan’da direnen bütün kadın öncülüğünü ve kadın çalışmalarını selamlıyoruz.”

Açıklamada Rojhilatê Kurdistan’da aktivist ve öğrencilere yönelik saldırı ve tutuklama furyasından duydukları öfke ve endişeyi de dile getiren kadınlar; İran rejiminin sivil toplumu bastırma siyaseti başarılı olmayacak denildi.

Açıklamada son olarak; Kürdistan ve bölgedeki bütün kadınlardan inkar ve imha siyasetine karşı örgütlenme ve mücadele çağrısı yapıldı.