Rojhilatlı kadınlardan Leyla Güven'e mektup-YENİLENDİ

Leyla Güven'e mektup yazan Rojhilatlı kadınlar, "Özgürlükçü yöntem ve çabanızdan güç almaktayız, duvarları ve diktatör sistemi yıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

Rojhilat'tan 93 kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevi direnişini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Guven'e mektup yazdı.

'DİRENİŞİNİZ SINIRLARI AŞIYOR'

Rojhilatlı kadınların mektubu şöyle:

"Leyla yoldaş,

Biz Rojhılat Kürdistanı'ndan kadınlar olarak seni yürekten selamlıyor ve sorumluluk ve iraden karşısında sevgilerimizi iletiyoruz. 83. gündür büyük bir direnişle açlık grevini sürdürüyorsun. Fiziki olarak birbirimizden uzak olmamıza rağmen, özgürlük ve barış için verdiğin mücadele fiziksel sınırları kaldırıp bizi bir araya getiriyor. Senin ve arkadaşlarının direnişi tüm sınırları ortadan kaldırmış durumda, her zamankinden daha fazla seni kendimize ve tüm öncü kadınlara yakın görüyoruz. 

Leyla yoldaş, faşist iktidara ve erkek egemen düşünceye karşı ortaya koymuş olduğun direniş, aynı zamanda tüm insanlık adına bir direniş olup, barış ve huzur adına tüm sınırları geride bırakmış, tüm siyasal hareketler, özellikle de tektip ve zalim iktidara karşı mücadele eden kadın hareketleri için güç ve irade olabilcek bir duruma gelmiştir. Siz kendinizi tamamıyla insancıl bir bir siyasete adamışsınız, tüm özgürlükçü kesimler adına direnişe yeni bir boyut kazandırdınız.

'ZORBA İKTİDARA KARŞI UMUT KAYNAĞI OLDUNUZ'

Erkek egemen düşüncenin ürünü olan faşizm ve iktidar binlerce yıldır Ortadoğu'ya karşı saldırılarını sürdürmekte ve saldırılarını da kapitalist sistem ve neoliberalizme dayandırmakta ve mevcut durumda kadınlar ve topluma karşı en büyük tehlike haline gelmiş bulunmakta.

Kendi yasalarına da saygı duymayan iktidar, aynı zamanda uluslararası yasaları da çiğnemekte, Birleşmiş Milletler'in tutuklulara ilişkin 2015'te vermiş olduğu kararı da çiğnemekte. Bundan dolayı kadının gücü, iradesi, birliği, orataklaşması ve öncülüğü, var olan duruma alternatif ve bu zorba iktidara karşı umut ve inanç kaynağı olabilir. Bu çerçevede özgürlükçü yöntem ve çabanızdan güç almaktayız, duvarları ve diktatör sistemi yıkacağımıza inanıyoruz.

Biz kadınlar olarak bu mektubu imzalayarak farklı yerlerde açlık grevinde olan eylemcilerin amacını anladığımızı ve destek olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda tüm aktivist, tutum sahibi ve özgürlükçü kadınları, barış ve insanlık adına mücadele eden kadınları sesiniz olmaya, tecridi kırmaya ve tüm tutsakların özgürlükleri için mücadele etmeye çağırıyoruz."