Sêwereg’de katledilen Pınar Bulunmaz anıldı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Semsûr Kadın Meclisi, Riha'nın Sêwereg (Siverek) ilçesinde 23 Şubat'ta evli olduğu erkek tarafından katledilen Pınar Bulunmaz’ı andı.

Kadın Meclisi’nin Demokrasi Parkı'nda yaptığı açıklamaya meclis üyelerinin yanı sıra katledilen Pınar Bulunmaz'ın kuzeni Dilek Cömert ve çok sayıda kadın açıklamaya katıldı.

Açıklama sırasında kadınlar, "Kadın cinayetleri politiktir" pankartı açarak, "Jin, jiyan, azadî" ve "Yasta değil isyandayız" yazılı dövizler taşıdı.

SES Semsûr Şubesi Kadın Sekreteri Rengin Kılınç yaptığı açıklamada Pınar'ın katledilişinin intihar iddiasıyla örtbas edilmeye çalışıldığını belirtti.

Rengin Kılınç, "Gerçekleri gizlemek artık mümkün değildir ve bizler bu cinayete ortak olan herkesten hesap soracağız. Pınar’ı hayattan koparan sadece eşi değil, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır" dedi.

AKP iktidarının “kadın düşmanı” politikalarını kınayan Rengin Kılınç, “Pınar gencecik bir sağlık emekçisiydi. Tıpkı bizler, sizler gibi birilerinin ablası, kardeşi, evladıydı ve geleceğe dair hayalleri olan biriydi. Pınar’a sıkılan kurşunlar; Pınar’ı ailesinden, arkadaşlarından ve sevdiklerinden koparmış olabilir. Ancak bizler, Pınar’ın nezdinde bir kadının daha hayattan koparılmasına göz yummayacak, bu duruma alışmayacak, bir kişi daha eksilmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Pınar Bulunmaz'ın kuzeni Dilek Cömert ise, katil Rıdvan Bulunmaz'ın yargılanarak en ağır cezayı almasını istedi.